Cheesecake met pistachenootjes

Cheesecake met pistachenootjes

3 hours_bio 30 min.
  • Bereiding

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of sla ze fijn met een deegroller.

  3. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels en 1 eetl pistachenoten toe

  4. Roer goed door en giet in een springvorm bekleed met bakpapier

  5. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.

  6. Smelt de pistachepasta in een steelpannetje op laag vuur tot het heet is.

  7. Voeg de agar agar toe aan de pistachepasta en roer goed om volledig op te lossen

  8. Voeg het plantaardig alternatief voor roomkaas toe en meng goed tot er geen klontjes meer zijn.

  9. Verwarm het mengsel 5 minuten op laag vuur en roer af en toe goed door.

  10. Klop ondertussen de vegan slagroom met een eetlepel suiker stijf.

  11. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een minuutje afkoelen.

  12. Spatel de slagroom voorzichtig door het cheesecake mengsel.

  13. Giet het mengsel in de springvorm.

  14. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  15. Voor de decoratie:
  16. Smelt de pistachepasta in een pannetje. Laat iets afkoelen en sprenkel dan de pasta over de cheesecake.

  17. Hak de rest van de pistachenoten grof. Strooi de gehakte en ongeschilde pistachenoten over de cheesecake.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294