Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Champignonsoep met gebakken shiitakes en spinaziepesto

Vegetarisch minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kastanjechampignons 400 g
  • shiitakes 100 g
  • babyspinazie 150 g
  • preien 1
  • uien 1
  • melk 0.5 L
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • gistvlokken 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 1/2 L heet water) 0.5 L
  • olijfolie 5 eetl.
  • hennepolie 1 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kastanjechampignons in grove stukken.
  2. Snij de shiitakes in dunne plakjes.
  3. Snij het preiwit en de ui grof.
  4. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Mix met de spinazie, 2 eetl. olijfolie, de gistvlokken en de hennepolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (50 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de stukken ui en preiwit 5 min.
  2. Voeg de kastanjechampignons en het laurierblaadje toe en stoof even al roerend.
  3. Overgiet met de bouillon en de melk en breng aan de kook (let op dat het niet overkookt). Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes shiitake aan beide kanten goudbruin.
  5. Verwijder het laurierblaadje uit de soep en mix glad. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep de soep in diepe borden of kommetjes en verdeel er de gebakken shiitakes en een lepeltje spinaziepesto over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vetten 21 g
Koolhydraten 12.9 g
Eiwitten 10.5 g