Bonenstoofpot

Bonenstoofpot

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Week de borlottibonen 1 nacht in een kom water.

  3. Breng de bonen samen met de kombu en het bonenkruid aan de kook.

  4. Zet het vuur zachter en laat 25 à 40 min. gaar koken. Giet af en verwijder de kombu.

  5. Breng intussen 250 ml water aan de kook met het blokje groentebouillon.

  6. Snij de uien in ringen. Snipper het knoflook, de oregano en de helft van de salie fijn.

  7. Hak de tomaten grof en snij de prinsessenbonen in schuine stukjes.

  8. Verhit 3/4 van de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien 10 min. op een zacht vuur. Meng er het knoflook en de chilivlokken onder.

  9. Voeg de ongesneden salie toe en bak nog 2 min. Voeg daarna de tomaten, prinsessenbonen en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen en roer regelmatig.

  10. Voeg de borlottibonen toe en laat nog 8 à 10 min. zachtjes koken.

  11. Voeg 2/3 van de fijngesneden salie en de oregano toe en schep er de mascarpone door.

  12. Besprenkel vlak voor het opdienen met de rest van de olijfolie en bestrooi met de rest van de salie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461.0 kcal
Energie 1929.0 kj
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 8.0 g
Vezel 17.5 g
Eiwit 20.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294