3 x croques

3 x croques

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in plakjes.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  4. Snij de ongeschilde courgette en aubergine in plakjes van 1/2 cm dik en gril in een grillpan.

  5. Snij de mozzarella in plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Klassieke croque: Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en beleg met de gebakken ham, de jonge Hooidammer en de plakjes tomaat. Bestrooi met de gedroogde oregano, leg er een sneetje brood bovenop en grill in een pan of croque-monsieurmachine tot de kaas lichtjes gesmolten is.

  8. Plantaardige croque: Besmeer 4 sneetjes brood met de megarine en het plantaardig alternatief voor kaas. Verdeel er de rozijnen, de pijnboompitten en de spinazie over. Leg er een sneetje brood bovenop en gril in een pan of croque-monsieurmachine.

  9. Zuiderse croque: Besmeer 4 sneetjes brood met de pesto en beleg met de gegrilde plakjes courgette en aubergine. Leg er wat mozzarella, basilicumblaadjes en een tweede sneetje brood bovenop. Gril in een pan of croque-monsieurmachine tot de mozzarella lichtjes gesmolten is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239.0 kcal
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 2.5 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 10.9 g
Zout 1.0 g
Tip

Serveer met een gemengd groen slaatje.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294