Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kiezen voor meer duurzaamheid

Bij Bio-Planet staat duurzaamheid centraal, zowel voor ons assortiment als voor onze eigen werking. Onze duurzaamheidsinitiatieven brengen we onder in 4 thema's die voor jou en andere klanten belangrijk zijn. Zo kan ook jij dagelijks bewust voor duurzaamheid kiezen. Samen werken we graag, stap voor stap, aan een goede gezondheid, een respectvolle samenleving, beter dierenwelzijn en een schoner milieu.

Binnenkort ontdek je hieronder hoe we samen iedere dag een verschil maken op vlak van deze 4 thema's. 

Stap voor stap

Alleen producten, diensten en initiatieven met duidelijke, sterke ambities en een aantoonbare impact op gezondheid, samenleving, dierenwelzijn of milieu krijgen een icoon.

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht ook inspanningen van bedrijven, van je winkel. Helemaal terecht. Dus wanneer we initiatieven nemen om onze producten gezonder te maken of alternatieven voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Samenleving

Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor o.a. producten en diensten waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

Onze duurzame initiatieven

Bij Bio-Planet gaan we actief aan de slag met deze vier iconen, want zo helpen we jou om duurzaam te kiezen.

Ontdek onze initiatieven

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294