Stap voor stap

Kiezen voor meer duurzaamheid

Bij Bio-Planet staat ons duurzaam assortiment centraal: alleen wat met respect voor mens en milieu gemaakt wordt, komt in onze rekken. Doordeweeks bewuste keuzes maken, daar gaan we samen met onze klanten voor. Want dat zorgt voor een goede gezondheid, een respectvolle samenleving, beter dierenwelzijn en een schoner milieu. Met vier iconen willen we die keuze nog makkelijker maken.
 

Alleen producten, diensten en initiatieven met duidelijke, sterke ambities en een aantoonbare impact op gezondheid, samenleving, dierenwelzijn of milieu krijgen een icoon. 

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht ook inspanningen van bedrijven, van je winkel. Helemaal terecht. Dus wanneer we initiatieven nemen om onze producten gezonder te maken of alternatieven voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

 

 

Samenleving

Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

 

 

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor o.a. producten en diensten waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

 

 

 

 


Elke stap telt

Alles kan altijd beter. En nieuwe inzichten komen er iedere dag bij. Daarom telt elke kleine stap in de goeie richting. Zo gaan we samen vooruit. Stap voor stap.