PERSBERICHT 30/08/2017

Vernieuwde Bio-Planet Turnhout heropent de deurenOp woensdag 30 augustus opent Bio-Planet Turnhout weer de deuren na een maand van verbouwingswerken. De biosupermarkt langs de Steenweg op Oosthoven werd grondig gerenoveerd en is overzichtelijker, energiezuiniger en groener dan vroeger. Klanten kunnen er opnieuw terecht voor het ruime assortiment van zo’n 6.000 biologische en ecologische producten.


Bio-Planet Turnhout was na bijna tien jaar toe aan vernieuwing en sloot de hele maand augustus voor verbouwingswerken. Het interieur werd opgefrist en de nieuwste ecologische bouwelementen werden geïntegreerd. De parking kreeg een nieuwe laag asfalt en heeft nu ook laadpunten voor elektrische wagens. In de ruime fietsenstalling is ook een laadpunt voor elektrische fietsen voorzien.

 

Duurzaam en energiezuinig

Bio-Planet Turnhout werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. De volledige bouwschil werd extra geïsoleerd, waardoor er minder verwarming en koeling nodig is, en er werd een performant ventilatiesysteem geïnstalleerd. De nieuwe ledverlichting zorgt voor 30 % minder energieverbruik. Bovendien wordt ze gestuurd in functie van het daglicht dat binnenvalt via de vier nieuwe dakkoepels, wat zorgt voor een aangename winkelbeleving. Hoe meer natuurlijk licht, hoe meer de verlichting gedimd wordt. In de koepels zitten gps-gestuurde reflectoren die continu meedraaien met de stand van de zon, waardoor er op elk moment maximaal geprofiteerd wordt van het daglicht. Dankzij deze ingrepen verkleint de winkel zijn energetische voetafdruk en straalt hij nog meer het duurzame karakter van Bio-Planet uit.

 

4de Bio-Planet ooit

Bio-Planet Turnhout opende in februari 2008 en was op dat moment de vierde biosupermarkt van Colruyt Group na Kortrijk, Gent en Dilbeek, en de eerste in de provincie Antwerpen. Sindsdien opende Bio-Planet nog verschillende andere vestigingen in de regio, onder meer in Mechelen, Wilrijk en Lier. Het rijtje Antwerpse winkels wordt dit najaar verder aangevuld met een nieuwe winkel in Mol.


< Terug naar overzicht