PERSBERICHT 14/02/2017

Bio-Planet opent nieuwe biosupermarkt in RoeselareOp woensdag 15 februari opent Bio-Planet een gloednieuwe winkel in Roeselare. Het is de 24ste winkel van de keten in België en de 3de in West-Vlaanderen, na Brugge en Kortrijk. De biosupermarkt werd met duurzame technieken en materialen gebouwd en heeft een centrale koelinstallatie op propaan. Er gaan 16 medewerkers aan de slag.


Bio in de lift

Bio-Planet ziet de interesse in biologische en ecologische producten jaar na jaar stijgen. "Mensen hebben steeds meer aandacht voor hun eigen welzijn en dat van hun omgeving. Gezond en lekker eten vinden ze belangrijk. Bio is dan een logische keuze”, zegt business unit manager Jo Ghilain. De biosupermarkt van Colruyt Group ziet veel potentieel in de nieuwe vestiging in Roeselare, een regio die bekend staat als ‘de moestuin van Europa’. De winkel ligt langs de Brugsesteenweg 443, een belangrijke invalsweg van de stad met heel wat grote winkelketens. Op dezelfde locatie was vroeger een Aldi gevestigd.

 

Compleet aanbod op 650 m²

Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten het volledige assortiment van zo’n 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding. Bio-Planet biedt alles wat er in een supermarkt te vinden is, met als bijkomende meerwaarde dat het aanbod biologisch en ecologisch is.
10 bediende-verkopers helpen de klanten in de winkel. Aan de bedieningstoog (assortiment kaas, vlees en vegetarische producten) werken 6 medewerkers. Bio-Planet Roeselare heeft 61 parkeerplaatsen en een laadpunt voor elektrische auto’s. In de ruime fietsenstalling is ook een laadpunt voor elektrische fietsen.

 

Lage-energiewinkel

Bio-Planet Roeselare werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. De winkel heeft een milieuvriendelijke koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Het gebouw is beter geïsoleerd dan de wet voorschrijft en het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte in de lucht. Via lichtkoepels in het dak wordt maximaal gebruik gemaakt van het daglicht, terwijl de ledverlichting voor 30 % minder energieverbruik zorgt. Verder is er nog een buffer voor regenwater, dat zo maximaal gerecupereerd en hergebruikt wordt om bijvoorbeeld schoon te maken.


< Terug naar overzicht