PERSBERICHT 11/10/2016

Bio-Planet opent nieuwe biosupermarkt in HuyOp woensdag 12 oktober opent Bio-Planet een gloednieuwe winkel in Huy. Het is de vijfde Bio-Planet in Wallonië en de eerste in de provincie Luik. Hij heeft een oppervlakte van 650 m² en ligt langs een steenweg dichtbij heel wat andere winkels. De biosupermarkt werd met duurzame technieken en materialen gebouwd en heeft een centrale koelinstallatie op propaan. Er gaan 16 medewerkers aan de slag.


Compleet aanbod op 650 m2

De nieuwe biosupermarkt ligt langs de Rue Joseph Wauters (N90), met heel wat andere grote winkels vlakbij: Colruyt, DreamLand, Hubo, Brantano ... Op een winkeloppervlakte van 650 m2 vinden klanten het volledige assortiment van 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding. Er is bijvoorbeeld een ruim assortiment vlees en lokale producten, zoals varkensvlees van PQA uit Malmédy, hervekaas ‘Le vieux moulin’ en heel wat producten van Fromagerie des Ardennes uit Werbomont. 10 verkopers helpen de klanten in de winkel. Aan de bedieningstoog werken 6 medewerkers. Bio-Planet Huy heeft 52 parkeerplaatsen en een laadpaal voor elektrische wagens. In de fietsenstalling passen 8 fietsen en er is ook in een laadpunt voor elektrische fietsen voorzien.

 

Technologisch en ecologisch

Bio-Planet Huy werd met duurzame technieken en materialen verbouwd. De winkel heeft bijvoorbeeld een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Een propaankoelinstallatie is milieuvriendelijk, heeft veel minder onderhoud nodig en gaat dubbel zo lang mee als installaties met een synthetisch koudemiddel. Verder is er nog een buffer voor regenwater, dat zo maximaal gerecupereerd wordt. Dankzij de ledverlichting ligt het verbruik 30 % lager, en bovendien wordt het gestuurd in functie van het daglicht. Hoe meer natuurlijk licht, hoe meer de verlichting gedimd wordt. Het daglicht vindt zijn weg naar de winkel via verschillende lichtkoepels op het dak. Gps-gestuurde reflectoren draaien voortdurend mee met de stand van de zon, waardoor ze een maximale hoeveelheid daglicht verspreiden.


< Terug naar overzicht