PERSBERICHT 29/11/2016

Bio-Planet opent eerste Brusselse winkel in UkkelOp woensdag 30 november opent Bio-Planet een gloednieuwe biosupermarkt in Ukkel. Het is de 23ste vestiging in België en de allereerste in Brussel. Bio-Planet heeft wel al verschillende winkels in de Brusselse Rand. De winkel in Ukkel is 650 m² groot en biedt een ruim assortiment voeding en niet-voeding. Er gaan 17 medewerkers aan de slag. Boven de winkel opent in april 2017 ook een Colruyt Group Academy.

 

Compleet assortiment op 650 m²

De nieuwe biosupermarkt bevindt zich in de Egide Van Ophemstraat en is vlot bereikbaar met de fiets en de wagen. Hij ligt vlakbij Colruyt Ukkel, het treinstation Ukkel Kalevoet en het Horzelplein (Bourdon). Het is de eerste Bio-Planet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In de Brusselse Rand zijn er wel al verschillende vestigingen: Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Grimbergen en Nossegem. Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten het volledige assortiment van 6.500 producten, zowel voeding als niet-voeding. 11 verkopers helpen de klanten in de winkel. Aan de bedieningstoog werken 6 medewerkers. Bio-Planet Ukkel heeft een parking voor 58 wagens en 30 fietsen.

 

Duurzame technieken en materialen

Bio-Planet Ukkel werd met duurzame technieken en materialen gebouwd. De winkel heeft bijvoorbeeld een centrale koelinstallatie op propaan voor de versmarkt en de bedieningstoog. Een propaankoelinstallatie is milieuvriendelijk, heeft veel minder onderhoud nodig en gaat dubbel zo lang mee als installaties met een synthetisch koudemiddel. Het groendak zuivert de lucht en zorgt voor meer biodiversiteit. Verder is er extra isolatie voorzien en ligt het energieverbruik 30 % lager dankzij de ledverlichting.

 

Colruyt Group Academy op de bovenverdieping

Boven de Bio-Planet opent in april 2017 ook een nieuwe Colruyt Group Academy. De vestiging in Ukkel is de 9de in België en heeft 2 professioneel uitgeruste keukens en 4 gezellige workshopruimtes. CGA biedt tal van workshops om in een ongedwongen sfeer nieuwe dingen te ontdekken en te beleven. Deelnemers kunnen samen met vrienden of familie bijvoorbeeld komen proeven tijdens een initiatie gin, zich laten verrassen door zeewier op het bord of deelnemen aan een naaiatelier. Sinds kort organiseert de Academy ook verjaardagsfeestjes voor kinderen.< Terug naar overzicht