PERSBERICHT 22/11/2017

5 bekende foodbloggers creëren feestmenu’s voor Bio-PlanetDeze feesten staat evenwichtige voeding centraal

Consumenten dragen gezondheid en ecologie steeds hoger in het vaandel, ook met eindejaar. Meer en meer mensen grijpen naar bio en alternatieve, ecologische producten. En we willen als gastheer of -vrouw ook rekening houden met iedereen aan tafel, hun voorkeuren en eventuele intoleranties. Maar hoe bouw je nu zo’n aangepast feestmenu op dat voor elk wat wils heeft en boven alles heerlijk smaakt?  Bio-Planet ging samen met vijf foodbloggers aan de slag en werkte vijf driegangenmenu’s op maat uit met in totaal 15 gerechten die je kan mixen en matchen naar eigen smaak: lekker én gezond, seizoensgebonden én veggie …


5 bloggers, 5 menu’s, 5 keer bewust feesten

“We merken dat mensen meer en meer bewust bezig zijn met hun voeding”, vertelt Jo Ghilain van Bio-Planet. Daarom schakelde Bio-Planet vijf bekende foodbloggers in, die elk een eindejaarsmenu van drie gangen ontwikkelden. Ze bewijzen dat je ook duurzaam kan koken voor jong en oud, dat veggie & vegan ook lekker zijn en dat er heel wat alternatieven op klassiekers zijn om je gasten te verwennen. Ook als ze niet alles willen of mogen eten. Alle menu’s en recepten zijn evenwichtig samengesteld en gemaakt met Bio-Planet-producten, onder de noemer #EchtGoedGemaakt. Klanten vinden de recepten terug op de website van Bio-Planet en in alle 27 Bio-Planet-winkels.
 

Classics Reinvented van Sandra (Leeks & High Heels)

Met eindejaar zijn de klassiekers koning. Anderzijds willen sommige mensen wel wat meer risico nemen, iets nieuws uitproberen en experimenteren. In deze context creëerde foodie en blogger Sandra (bekend van ‘Leeks & High Heels’) het Classics Reinvented-menu. In deze drie recepten met traditionele feestproducten geeft ze toch een eigenzinnige twist aan pompoen, kalkoen en peer. 

“Mijn drie gerechten zijn bereid met traditionele feestproducten, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven”, aldus Sandra. “Voor het voorgerecht ga ik voor een traditionele pompoensoep gecombineerd met de eigenzinnig smaak van appel. Daarna komt de klassieke kerstkalkoen op tafel, samen met knolselderkroketten en wintergroenten die je zelf kan kiezen. Afsluiten doe ik met een gepocheerd peertje, afgewerkt met een crème van kardemom. Gewoonweg lekker!”


3 Generations van Alexia (Must Be Yummie)
Een andere trend die dit jaar de kop op steekt, is convenience: een menu waarbij je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt, zonder naar kant-en-klare dingen te grijpen. Geen blingbling, geen stress, gewoon gezellig samenzijn. Alexia, de vrouw achter Must Be Yummie, dook voor Bio-Planet in de kookpotten en maakte een menu om met de hele familie, van 0 tot 99 jaar, te delen: 3 Generations.

“Een feestmenu is voor mij tegelijkertijd ook comfort food”, vertelt Alexia. “Ik wil niet continu naar mijn keuken lopen, maar gewoon gezellig babbelen met de familie. Dus kies ik in mijn menu voor simpele gerechten die je kan delen met jong en oud, van een schotel vol partyhapjes tot kabeljauw met een crunchy crumble en de traditionele pavlova in een nieuw jasje.”
Bovendien zijn haar gerechten makkelijk gluten- en lactosevrij te maken. Omdat Alexia en haar dochter lactose-intolerant zijn, en haar man glutenintolerant, weet ze als geen ander hoe ze haar gerechten het best tot hun recht kan laten komen. 
 

Veggielicious van Sarah (Crokmou)
Maak je een feestmenu voor een grote groep, dan zit er waarschijnlijk wel een vegetariër of veganist aan tafel. Vaak leeft dan het idee dat een menu zonder vlees of vis niet zo lekker zal zijn. Maar niets is minder waar. Dat bewijst Sarah, de blogster achter Crokmou, in haar 100 % vegetarische Veggielicious-menu. De trend naar menu’s op maat vertaalt zich bij Bio-Planet daarnaast trouwens ook in recepten speciaal voor wie rekening moet houden met een lactose- of glutenintolerantie.

“Vaak denken mensen dat ‘veggie’ en ‘feestmenu’ twee tegenstrijdige termen zijn,” aldus Sarah. “En dat het zonder vlees op tafel geen kerst is. Maar soms moet je gewoon eens experimenteren. Of je nu een menu zonder vlees, gluten of lactose op tafel zet, je kan er altijd wel een smaakfeestje van maken. Probeer bijvoorbeeld eens groenteravioli, linzengebraad of vegan chocomousse. Overheerlijk!”


World Discoveries van Feodora (Broccolicious)
Voor wie graag nog een reis rond de wereld wil maken in 2017, creëerde Feodora, de blogster achter Broccolicious, een heerlijk menu geïnspireerd door smaken uit andere landen: World Discoveries. Een toegankelijk, feestelijk, en tegelijk verrassend menu.

“Ik vind het geweldig om smaken van over de hele wereld te combineren tot één menu. Mijn voorgerecht van blini met zalm neemt je mee naar Rusland en Scandinavië. Daarna vliegen we tot in het Midden-Oosten waar we smullen van een mezze-schotel. En dan steken we de oceaan over, richting Amerika voor de échte American pecan pies. Enjoy!”
 

Local Flavours van Michael (VEG&Tables)
Blijf je liever dicht bij huis met producten van bij ons, schuif dan aan bij Michael, voedingsdeskundige en de man achter de blog VEG&Tables. Zijn menu is van voorgerecht tot dessert evenwichtig en op-en-top Belgisch. Hij gebruikte o.a. Belgische bietjes, winterwortels en speculaas om onze Local Flavours in de verf te zetten.

“Gezond, seizoensgebonden en van Belgische bodem, dat zijn de drie kernwoorden die helemaal bij mijn keuken passen. En daar ga ik ook voor in mijn feestmenu. We beginnen met rösti’s van rode biet, gevolgd door kruimeldeeggebakjes met groenten en seitan. En kers op de taart? Kastanjecrème met eerlijke speculaasjes uit Brussel. En alle ingrediënten komen van dicht bij huis. Heerlijk, toch?”


< Terug naar overzicht