Labels bij Bio-Planet

Labels op biovoeding

Bij Bio-Planet dragen de bioproducten het biologo van de Europese Unie, het Euroleaf.

Op de verpakking van de producten vind je ook de herkomst van de ingrediënten (EU en/of non-EU) en het nummer van de officiële inspectiedienst. Die inspecteert elke fase van de productieketen: de grondstoffen, de productiewijze, de verwerking, de verpakking en de verkoopsvoorwaarden. Zo weet je zeker dat elke stap van de producent tot bij jou strikt is opgevolgd.

 

Daarnaast vind je ook op veel van onze producten deze bijkomende nationale labels:

België Frankrijk Duitsland Nederland
 

Demeter-label voor producten uit de biodynamische landbouw

Natuurlijk beantwoorden de Demeter-producten aan de normen van de biologische landbouw. Maar ze zijn bovendien geproduceerd volgens de voorschriften van de biodynamische landbouw, opgesteld door Rudolf Steiner. Deze vorm van landbouw probeert meer aan de aarde terug te geven dan hij ervan krijgt. Biodynamische landbouw houdt rekening met de nauwe band tussen de bodem, de planten, de dieren, de zon, de maan en de planeten.

 

Andere labels bij Bio-Planet

Glutenvrij

Bij Bio-Planet vind je een ruim assortiment glutenvrije biovoeding aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. In de winkel herken je de producten zonder gluten aan de melding 'glutenvrij' op het prijsetiket. Op onze webshop op collectandgo.be hoef je alleen de ‘glutenvrij'-filter aan te duiden om het assortiment glutenvrije bioproducten te ontdekken.

Als de verpakking van een product de vermelding 'glutenvrij' draagt, dan nemen we die over op onze prijsetiketten. Het label 'glutenvrij' kan zowel wijzen op een product dat geen gluten als ingrediënt bevat als op een product dat in een volledig glutenvrije omgeving is vervaardigd.

 

Fair trade

Aan dit label herken je producten uit eerlijke handel. Producenten in het Zuiden krijgen er een eerlijke prijs voor en een fairtradepremie. En natuurlijk zijn al onze fairtradeproducten ook biologisch. Da's dubbel duurzaam.

Meer info over labels op labelinfo.be.