Reportage

Zalig aperitieven met Beliès

Niets is beter dan gezellig aperitieven op een warme zomeravond. Met de mediterraanse delicatessen van het Belgische bedrijf Beliès weet je altijd wat je op tafel kan zetten.

 

Al meer dan 15 jaar heeft Beliès in Tessenderlo een passie voor mediterraans vers. En dat uit zich in de kwalitatief hoogstaande producten en de uitstekende service die ze bieden. Ze hebben het volledige productieproces in handen: van het uitzoeken van ingrediënten in het land van oorsprong tot bereiding en verpakking. En dat alles met respect voor mens, dier en natuur.

 

Ook duurzaamheid draagt Beliès hoog in het vaandel. Ze stimuleren hun leveranciers om samen te werken met Global G.A.P.-gecertificeerde olijfboeren en maar liefst 40 % van de energiebehoefte wordt gedekt door zonnepanelen. Bovendien bestaan de verpakkingen voor minstens 80 % uit gerecycleerd materiaal.

De olijven van Beliès behouden hun heerlijke authentieke smaak en textuur dankzij een modern verwerkingsproces zonder verhitting in Griekenland. Ze bevatten geen onnodige toevoegingen, giftige pesticides en chemische meststoffen en hebben een laag, uniform zoutgehalte. Biologische olijven worden voor een langere periode
(> 6 maanden) in water en zout bewaard. Zo gaan er geen nuttige, voedzame stoffen verloren en zijn ze iets bitterder. Alle biologische olijven dragen ook het EU-biolabel. Wanneer de olijven geschikt zijn voor consumptie worden ze vervoerd naar Beliès.

Voor de verschillende dips, pesto’s en tapenades baseren ze zich op traditionele recepten uit de mediterraanse keuken, maar zoeken ze ook steeds naar nieuwe verrassende combinaties. Voor de bereiding gebruikt Beliès alleen maar verse ingrediënten van biologische oorsprong. En dat is ook het geval voor de zongedroogde tomaten.

 

Ready-to-eat of verwerkt in een origineel aperitiefhapje, bijgerecht, hoofdgerecht … deze zuiderse specialiteiten zullen ieders smaakpapillen bekoren!

Hier zijn alvast enkele inspirerende receptjes:

 

Ontdek het assortiment van Beliès in je Bio-Planet-winkel.

 

 

 

< Naar overzicht
< Ga mee op Tour Local

Foto's