Reportage

Sikou. Da’s puur, Belgisch en no-nonsense

Ambachtelijk ijsatelier Sikou van vakman Bruno Lai in Etterbeek maakt roomijs op basis van 100 % biologische en onbewerkte grondstoffen zoals rauwe room en melk, vanillestokjes, verse eitjes, … En ook de sorbets bestaan louter uit gekende basisingrediënten: fruit, water en rietsuiker. De rauwe melkproducten worden gepasteuriseerd in hun eigen atelier, waar ze ook zelf gezouten boterkaramel maken.

Het resultaat? Heerlijk ijs met een maximale voedingswaarde en zonder smaak-, geur- of kleurstoffen, waardoor het ook beter verteerbaar is! Bruno koopt zijn grondstoffen rechtstreeks bij boerderijen. Zo is hij zeker dat ze geen behandelingen hebben ondergaan om de houdbaarheid te verlengen. Bovendien schenken ze bij Sikou naast kwaliteit ook heel wat aandacht aan eerlijke prijzen, want er wordt met de boeren niet onderhandeld over de prijs.

Smelt voor het Sikou-roomijs met vanille of gezouten boterkaramel en de aardbeiensorbet en laat je verrassen door de originele verpakkingen! Ontdek ze bij Bio-Planet.

< Naar overzicht
< Ga mee op Tour Local

Product

Foto's