Reportage

Meet & Eat met Sarah

Zeven jaar geleden ruilde foodstiliste en fotografe Sarah de stad Rijsel in voor grootstad Brussel. Ze werd er ondergedompeld in een totaal andere gastronomische en kosmopolitische eetcultuur. Iets meer dan een jaar geleden ontdekte ze ook de plantaardige keuken. Op haar blog Crokmou vind je niet alleen recepten, leuke adresjes en blogs over haar culinaire reizen en favoriete producten, je neemt ook een kijkje in Sarah’s leven en leert er haar beter kennen. Haar grootste droom? De wijde wereld intrekken, met plantaardige culinaire specialiteiten als reisgids … Maar eerst: een interview!

Ontdek Sarahs menu Veggielicious en

 

Wat is jouw favoriete Bio-Planet-product?
Abbot Kinney’s Cocostart! Dat alternatief voor yoghurt met kokos is niet te zoet en niet te zuur. Ik lepel het zo leeg, maar je kan het ook gebruiken in recepten. Je maakt er bijvoorbeeld een perfecte moelleux mee. En als je de Cocostart mengt met limoensap, krijg je een verrassende dipsaus.
 
Welke producten mogen niet ontbreken in jouw keukenkasten?
  • Appelmousseline: heel handig om eieren te vervangen in taart, cake en zelfs in pannenkoeken. Maar stiekem eet ik het ook gewoon uit de pot, als nagerechtje.
  • Gomasio: deze Japanse smaakmaker met sesamzaad en zeezout gebruik ik in mijn pasta’s, risotto’s en ook op mijn boterham met wat olijfolie. Ja, ik geef het toe, ik kan bijna niet meer zonder …
  • Amandelpasta: omdat amandelen zo oliehoudend zijn, is deze pasta perfect voor patisserie. Smeer ook eens op een sneetje zuurdesembrood. Of doe een lepeltje in je muesli.
  • Ongezoete sojadrink: voor mij is dit het meest neutrale alternatief voor melk, al moet ik toegeven dat ik ook van amandeldrinks hou. Maar die met soja zijn perfect om een crème te binden, in mijn gebakjes, bij mijn ontbijt … Geen dag zonder soja!
 
Wat is jouw ultieme keukentip?
Sinds ik vegan eet, vermijd ik alle dierlijke producten in mijn voeding. Vervangen is echt niet zo moeilijk als je denkt. In plaats van eieren gebruik ik geplette bananen in mijn gebak. Gewone room vervang ik door alternatieven met cashew of kokos. Ricotta nodig? Ik mix gewoon tofoe. En in plaats van honing kies ik voor agavesiroop. Er gaat een heel nieuw én evenwichtig smakenpalet voor je open, dus uitproberen is de boodschap!