Reportage

Meet & Eat met Sandra

Sandra is een energieke, creatieve geest die geniet van lekker koken en culinaire reizen. Als dochter van de overleden sterrenkok Willy Slawinksi van restaurant Apicius in Gent kreeg ze met de paplepel alles ingegoten over verse kruiden, eetbare bloemen, seizoensproducten en vooral … over koken met véél smaak en pit. Op haar blog Leeks and High Heels vind je niet alleen verrukkelijke recepten, maar ook handige tips en tricks. Maar wie is Sandra nu eigenlijk? Wij stelden haar drie vragen.

Ontdek Sandra’s menu Classics Reinvented en …

 

Wat is jouw favoriete Bio-Planet-product?
Een lekkere varkenskotelet! Ik smeer ze altijd in met een sausje van olijfolie, wat honing, zout en peper. Even grillen en opdienen met een gestoofd appeltje uit de oven. Da’s echt genieten!
 
Welke producten mogen niet ontbreken in jouw keukenkasten?
  • Met stip op één: tahin! Dat is een pasta van geroosterde sesamzaadjes en zit vaak in hummus. Ik gebruik het in al mijn homemade dips.
  • Gedroogde mangorepen zijn ook een must voor mij. Die zoete lekkernij neem ik altijd mee op reis als lekker tussendoortje.
  • Ongezoete amandeldrinks: ’s ochtends eet ik graag een licht verteerbaar ontbijt, zoals granola en een portie amandeldrink.
  • Ook altijd in mijn kast: kikkererwten. Goed voor dips, groenteschotels, salades … écht alles!
  • Koolzaadolie. Die gebruik ik om in de pan te frituren, want ook op hoge temperatuur behoudt die olie zijn antioxidanten en smaak.
 
Wat is jouw ultieme keukentip?
In mijn bechamelsaus vervang ik bloem en boter vaak door bloemkool. Dat maakt de saus minder zwaar, en toch heel smeuïg. Hoe je ze dan maakt? Mix in een blender 500 g gekookte bloemkool, een gestoofd sjalotje, 150 ml melk en 40 g geraspte parmezaan tot een homogene massa. Heerlijk in een groentelasagne of bij witloof in de oven!

Foto's