Reportage

Meet & Eat met Feodora

Met een kok als mama was de Brusselse Feodora al als klein meisje door de kookmicrobe gebeten. Na 5 jaar fotografie te studeren, maakte Feodora de switch. Ze wou kok worden en stapte zo in de voetsporen van haar moeder. Op haar blog Broccolicious vind je een grote verzameling recepten en leuke adresjes in Brussel en in het buitenland. Vandaag werkt Feodora als zaalverantwoordelijke bij het Brusselse Humus & Hortense en binnenkort kan je haar er ook achter de bar ontmoeten. Maar eerst mogen wij in haar keukenkasten snuffelen.

Ontdek Feodora’s menu World Discoveries en …

Wat is jouw favoriete Bio-Planet-product?
Tahin, een pasta op basis van geroosterde sesamzaadjes. Die wordt heel vaak gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten, denk maar aan hummus of baba ganoush. Tahin past ook goed in sausjes bij groenten (bv. op bloemkool in de oven) of bij falafels. Vaak gebruik ik het voor hartige gerechtjes, maar af en toe gebeurt het dat ik het ook in chocoladecake gebruik. Puur voor de notensmaak, want die geeft wel een extra toets aan je desserts.
 

Welke producten mogen niet ontbreken in jouw keukenkasten?

  • Boter en eieren zal je altijd in mijn koelkast vinden. Ik ben niet vaak thuis, maar als ik tijd heb, dan bak ik graag. En zonder boter en eieren wordt dat natuurlijk al wat moeilijker.
  • Kaas en olijven, als hapjes bij het aperitief na het werk.
  • Vegetarische burgers van La vie est belle! Voor een eenvoudige lunch met een lekker slaatje zijn ze perfect. Mijn favoriet? De burgers met kaas en hazelnoot vind ik toppertjes!
  • Cashewnoten. Hier kan ik niet van af blijven. Ze zijn rijk aan koper, magnesium, zink, fosfor, ijzer en foliumzuur, én een bron van kalium. Perfect dus als ik zin heb om te snoepen. Weg chips, hallo cashewnoten! Afhankelijk van mijn mood rooster ik ze met paprikapoeder of met een snufje zeezout.


Wat is jouw ultieme keukentip?
In de wereldkeuken worden vaak dips op tafel gezet. Wil je eens wat anders dan de klassieke hummus, probeer dan eens een variant met avocado, koriander en citroen, of met kokosnoot en kerrie.

 

Foto's