Reportage

Meet & Eat met Alexia

Alexia is mama van twee en werkt in het dagelijkse leven in human resources. Haar echtgenoot is glutenintolerant en Alexia en haar dochter zelf zijn lactose-intolerant. Dat maakt van koken een heuse uitdaging! Alexia probeert dan ook elke dag evenwichtige maaltijden voor haar gezin op tafel te zetten, en die recepten deelt ze op haar blog Must Be Yummie. Vaak zit daar ook veggie of zelfs vegan bij. Ze deelt met ons haar passie voor gezellig samenzijn, comfort food en sharing dishes …

Ontdek Alexia’s menu
3 Generations en …

 

Wat is jouw favoriete Bio-Planet-product?
Ik hou van de burgers van Bio-Planet. Ze zijn heel zuiver, bevatten geen gluten of kruiden, en smaken zoooo lekker! Ik gril ze meestal in de pan en dien ze op met een ‘broodje’ van gegrilde aubergine.
 
Welke producten mogen niet ontbreken in jouw keukenkasten?
  • Tamari mag zeker niet ontbreken. Deze sojasaus is glutenvrij en brengt mijn wokgerechten, dipsausjes en soep meteen op smaak. En je kan het ook gebruiken om mayonaise te maken.
  • Notenboter: die is zo heerlijk veelzijdig! Ik smeer ze graag op toastjes, gebruik ze in smoothies en koekjes, en ik breng er ook soep mee op smaak.
  • Amandelrijstdrink: lekker in latte, maar ook geweldig om pannenkoeken mee te bakken of om havermoutpap te maken.
 
Wat is jouw ultieme keukentip?
Kook je rijst of linzen, vervang dan eens het klassieke bouillonblokje door een blokje miso. Het is minder zout en je geeft een volledig nieuwe smaak aan je gerechten! Ik raad miso trouwens ook aan in soepen.

Foto's