Reportage

Eoly en Bio-Planet: partners in groene energie

Bij Bio-Planet houden we van duurzaam. Dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat onze Bio-Planet-filialen en ons distributiecentrum op 100 % groene energie werken? Dat kunnen we waarmaken dankzij onze energieleverancier Eoly, die zelf groene energie opwekt met zijn windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling.

Wie is Eoly?

Eoly is de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group. Zij produceren groene energie voor Colruyt Group en voor de b2b-markt. Zo werken ze mee aan de broodnodige omschakeling van grijze naar groene stroom.

 

Hoe voorziet Eoly jouw Bio-Planet van groene energie?

  • Wind: Eoly beschikt over 13 windturbines, goed voor 50 GWh wat overeenstemt met het jaarlijks stroomverbruik van 14.274 gezinnen. Daarnaast wordt er stroom aangekocht van de Eoly Coöperatie, dat windturbineprojecten openstelt voor participatie. Samen met hun 1.200 coöperanten bezitten ze 1 windturbine in Halle.
  • Zon: Op de distributiecentra en winkels van Colruyt, OKay en Bio-Planet installeerde Eoly zonnepanelen. Zo'n 54 installaties in totaal, die stroom kunnen produceren voor 1.662 gezinnen.
  • Warmtekrachtkoppeling: in het distributiecentrum Dassenveld in Halle wordt warmte gerecupereerd uit de stroomopwekking. Hiermee wordt het distributiecentrum verwarmd en de industriële wasinstallatie voorzien van warm water. Ook in 2018 investeert Eoly verder in deze technologie en worden andere distributiecentra hiermee uitgerust.
  • Naast de eigen productie koopt Eoly ook 100% groene stroom aan op de groothandelsmarkt.

 

Meer weten over Eoly? Neem een kijkje op www.eoly.be.

 

En verder?

Naast groene energie van Eoly zijn we in onze winkels ook voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen en alternatieven: van groendaken, opvang van regenwater, energievriendelijke verlichting tot laadpunten voor elektrische fietsen en wagens op onze parkings. Bij Bio-Planet gaan we dus voor 100 % groen … maar dat wist je misschien al.