Reportage

NewStory: eersteklas tweedehands

NewStory is het nieuwe tweedehands platform van Colruyt Group. Tweedehands kopen en verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest.
80 % van de binnengebrachte artikelen bij NewStory wordt binnen de 4 maanden verkocht.

 

De tweedehandsmarkt is een booming business. Om aan die groeiende interesse te beantwoorden, heeft Colruyt Group een nieuwe tweedehands formule gelanceerd: NewStory.

Het initiatief is niet volledig ‘nieuw’, maar het bouwt verder op de voormalige webshop Dreambaby Tweedehands. NewStory blijft een platform om tweedehands baby- en kinderspullen te kopen en te verkopen, maar nu met een ruimer assortiment. Naast typische baby-artikelen zoals autostoelen, kinderwagens, -stoelen en -kamers, krijgen voortaan ook fietsen en speelgoed (zoals loopwagentjes, driewielers …) een nieuw leven. 

 

Makkelijk en duurzaam 

Onder het motto 'Eersteklas Tweedehands' biedt NewStory een snel, betrouwbaar en comfortabel alternatief voor de bestaande tweedehandsplatformen. Het brengt kopers en verkopers samen en maakt het hele proces een stuk gemakkelijker.

NewStory heeft nog een heleboel andere voordelen. Zo maakt de verkoper meteen meer plaats in huis. Hij spaart ook tijd want onze medewerkers volgen de artikelen vanaf begin tot einde op. Zo hoeft de verkoper zelf geen foto’s of beschrijvingen en afspraken met potentiële kopers te maken.

De koper koopt in alle vertrouwen. Hij kan de gereserveerde artikelen bekijken en controleren op een moment dat voor hem past, zonder aankoopverplichting. Hij koopt een artikel aan een veel voordeligere prijs dan de originele verkoopsprijs.

Wordt een artikel niet verkocht? Dan krijg de verkoper de mogelijkheid om het aan een van de partner goede doelen van New Story te schenken, zoals Moeders voor Moeders in Antwerpen of Baby Nest in Gent.

Baby- en kinderspullen zijn vaak duur en hebben een relatief korte levensduur. Via NewStory krijgen ze niet alleen een tweede leven, de kopers kiezen zo ook resoluut voor een duurzame aanpak die goed is voor het milieu én hun portemonnee.

 

Hoe werkt het?

Het is simpel: de verkoper meldt zijn artikel(en) online aan en biedt ze aan in een inzamel- en afhaalpunt of tijdens een inzamelactie. Onze medewerkers controleren het op zichtbare gebreken en netheid. Voldoet het artikel aan de vereisten, dan zet NewStory het 2 maanden online te koop en maakt afspraken met geïnteresseerde kopers. 

We hebben een minimum commissie ingesteld wat betekent dat als je een artikel verkoopt via NewStory aan een prijs lager dan 20 euro, dat je 50% van de verkoopprijs ontvangt ipv 75%. In artikels zetten wij vaak een sterretje bij de 75% om dan te verwijzen naar alle info op newstory.be.

Surf voor meer info naar newstory.be.