Reportage

Een blik in onze nieuwe winkels

Onlangs openden onze gloednieuwe winkels in Kortrijk en Verviers de deuren. Deze twee nieuwste winkels hebben een paar opmerkelijke verschillen met onze vroegere winkels. We kozen voor gloednieuwe gebouwen en rustten ze uit met de laatste milieuvriendelijke technieken en materialen. Bovendien introduceerden we er een nieuwe formule: de zelfbedieningstoog.

De laatste nieuwe duurzame technieken
De nieuwste Bio-Planet-winkels bouwen we met de meest duurzame technieken en materialen. Ook proberen we altijd een groendak of -gevel te voorzien. Zo heeft de winkel in Kortrijk met 888 m² het grootste groendak tot nog toe bij Bio-Planet. En da’s goed voor de biodiversiteit.

Een overzicht van wat we nog doen:

  • De versmarkt en de zelfbedieningstoog worden gekoeld via een milieuvriendelijke koelinstallatie op propaan.
  • Het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte in de lucht.
  • Een luchtgordijn aan de ingang houdt de koude lucht buiten.
  • Via lichtkoepels in het dak wordt maximaal gebruik gemaakt van het daglicht.
  • De ledverlichting zorgt voor 30 % minder energieverbruik.
  • Dankzij de waterbuffer recupereren en hergebruiken we regenwater, bv. om schoon te maken.

 

Verviers, de eerste winkel zonder stookolie
In Verviers gaan we zelfs nog een stapje verder: die winkel is de eerste Bio-Planet zonder aardgas of stookolie. De winkelruimtes worden verwarmd met de restwarmte uit de propaankoelinstallatie. Die techniek vermindert de broeikasuitstoot van de winkel met maar liefst 90 % tegenover winkels met een traditionele verwarmingsinstallatie.

Nieuw: veggie, vlees en kaas in zelfbediening
In de nieuwe Bio-Planet-winkels vervangen we de traditionele bedieningstoog door een nieuwe formule: de zelfbedieningstoog. Vlees, veggie en kaasproducten worden ter plaatse door eigen vakmensen versneden, bereid en verpakt in handige porties en zijn beschikbaar in zelfbediening. Het grootste verschil is dat je nu zelf de hoeveelheid kan kiezen. Je ziet meteen de prijs op de verpakking. Ook alle ingrediënten, voedingswaarden en allergenen staan op het etiket. Zo zie je meteen de uitgebreide productinformatie en kan je sneller en efficiënter je boodschappen doen.

Naast zelfbediening blijven we klaar staan voor je specifieke wensen en advies. We combineren dus de voordelen van zelfbediening met die van onze klassieke bedieningstoog. Zo bieden we je een betere service en kwaliteit van onze producten.