Reportage

Zo eet Sophie echt goed

Biografie

  • Sophie, voedingsstyliste
  • auteur en fotograaf van de blog Tomate-cerise, waarvoor ze recepten bedenkt, restaurants bespreekt en ambachtslui ontmoet
  • ontdekte Bio-Planet in 2017 toen de winkel in Ukkel opende

Wat betekent echt goed eten voor jou?
Voor mij is echt goed eten divers en zo lokaal en seizoensgebonden mogelijk. Hoe minder iets gemodificeerd is, hoe beter. Hesp heb ik liever grijs en onbehandeld dan roze met kleurstoffen. Hoe minder er toegevoegd is, hoe beter. Als er iets toegevoegd is, wil ik weten wat. Daarom dat ik het liever zélf maak. Als ik tijd heb, bak ik liever in een kwartiertje een cake met bio-eieren, goede boter, goede bloem en suiker, dan dat ik er snel een ga kopen.
 

Wat maak je zelf echt goed?
Goede groenten, zout, peper, olijfolie in de oven: dat werkt voor alles. Voor spruitjes in de winter, voor courgettes in de zomer, voor aubergines … Het is een heel simpele techniek. Een halfuur op 150 °C in de oven en je krijgt sterke smaken.
 

Wat is een echt goed ingrediënt?
Tomaatjes natuurlijk, mijn blog heet niet voor niets Tomate-cerise.be. Ik hou van tomaten omdat ze er in alle vormen, kleuren, smaken en geuren zijn. Er zijn kerstomaatjes, grote, kleine, trostomaten, ananastomaten, groene, zwarte ... Tomaten zijn goed in bokalen, in blik, vers … Mijn absoluut favoriete groente. Mijn grootmoeder is Italiaanse, misschien heeft het daarmee te maken? Een andere favoriet is ook bouillonpoeder. Ik voeg dat toe aan de dagelijkse soep, maar ook als ik risotto of quinoa maak.
 

Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Begin je warme maaltijd met groentesoep. Dat geeft je alvast één portie groenten per dag meer. Bovendien eet je minder tijdens de rest van het diner.

Sophies echt goede recept
Deze erwtenhummus zit boordevol groenten. Ideaal als dipsaus met staafjes komkommer, wortel … En vooral: hij valt in de smaak, ook bij kinderen.

Naar het recept

Meer weten over onze foodies en wat zij echt goed vinden? Klik hier.