Reportage

Wat smaakt echt goed?

Sandra, eventplanner
“Smaken zijn herinneringen. Als je iets lekker vindt, heeft dat te maken met een vergelijking met een smaak die je herkent. Als ik een courgette eet, dan herinner ik mij papa’s ratatouille.”

Naar Sandra's verhaal

Cécilia, medewerkster bij Bio-Planet
“Ik hou ervan om de echte smaak te kunnen waarnemen, met zo weinig mogelijk zout, suikers of vetten eraan toegevoegd. Puur.”

Naar Cécilia's verhaal

Bernard, system officer
“Een goeie tomaat moet naar grond smaken. Ik heb een kleine moestuin, de smaak van mijn eigen courgettes, pompoenen, wortelen, sla en tomaten is natuurlijk de beste, maar allicht heeft dat ook affectieve redenen.”

Naar Bernards verhaal

Florence, kunstenares
“Voor mij smaakt iets als ik er blij van word dat ik het mag klaarmaken, en als ik dat plezier ook kan delen met anderen. Een goed basisproduct juist klaarmaken, geeft een lekkere smaak. Zo eenvoudig is het.”

Naar Florences verhaal