Reportage

Echt goed volgens Sandrina

Biografie

  • Sandrina, art director bij Femmes d’Aujourd’hui
  • moeder van een dochter van 18 en een zoon van 20, die als kind allergisch was voor koemelk
     


Waarom kies je voor bio?
Als ik een bio-wortel rauw eet, dan proef ik wortel. Ik eet niet biologisch uit principe, maar vooral uit goesting.


Wat betekent echt goed eten voor jou?
Eten van hoge kwaliteit zit vol smaak. Ik wil proeven wat ik eet. Ik wil een breed smakenpalet ervaren én doorgeven aan mijn kinderen, die nog thuis wonen. Ik kook ook graag met liefde. Als je kleine kinderen hebt, wordt eten al snel een feest: voor hen koken heeft mij de moed en het plezier gegeven om gewoon dingen samen te gooien, dingen uit te proberen en zo lekker eten te maken. Als je dat plezier eenmaal gevonden hebt, zal je je bij het koken niet gauw vergissen. Dan durf je te improviseren, te experimenteren en op je gevoel af te gaan. Als je vanuit je buik kookt, kan het niet misgaan.


Wat is een echt goed ingrediënt?
Currypasta Tikka Masala. Dat gebruik ik al eens graag bij kalkoen, kip of varken. Ik snijd het vlees in stukjes, ik bak aan en voeg twee lepels van die pasta toe, en kokosmelk en wat groenten. Een beetje roeren en klaar. Met wat rijst en extra groenten heb je snel een lekkere maaltijd.


Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
De buddha bowl. Het idee is om peulvruchten, plantaardige eiwitten en veel rauwe of geroosterde groenten te combineren met granen zoals quinoa, haver, of volle rijst. Het mag dan een hippe trend zijn, het principe inspireert me wel: je hebt een rijke en kleurrijke maaltijd met veel verschillende ingrediënten. De hoeveelheid is afgebakend, en het is vrij snel klaar. Het was een ontdekking voor mij: de bowl laat me toe om wat creatiever om te gaan met wat er op mijn bord komt. En het is telkens een evenwichtige maaltijd.