Reportage

Wat is echt goed?

Kristel, culinair experte bij Bio-Planet
“Echt goed eten is voor mij zuiver. Zuiver van smaak en omdat de natuur haar gang heeft kunnen gaan. En natuurlijk is het belangrijk dat de boer of leverancier een eerlijke prijs voor zijn of haar product krijgt.”

Naar Kristels verhaal

Hannes, beenhouwer bij Bio-Planet
“Voor mij is vlees echt goed als het dier goed behandeld geweest is van het begin tot het einde. En als het vlees daarna met passie, liefde en respect is klaargemaakt. Dieren moeten goed leven om kwalitatief vlees te kunnen bieden.”

Naar Hannes' verhaal

Ilse, fotografe
“Ik proef graag wat ik eet. Ik zoek graag naar échte en verse smaken. Niet te veel gecombineerd.  Ik kook graag, ik eet graag en sinds ik kinderen heb, ben ik er nog meer op gaan letten dat het allemaal evenwichtig en gezond is.”

Naar Ilses verhaal

Kirstie, singer-songwriter
“Ik ben vegetariër omdat ik het milieu wil respecteren. Wat ik eet, mag niet te vervuilend zijn voor de planeet. Daar let ik dus op als ik naar de supermarkt ga. Maar als ik eenmaal aan het koken ben, moet mijn eten vooral lekker zijn.”

Naar Kirsties verhaal