Reportage

Echt goed volgens Margot

Biografie
•    Margot, administratief bediende
•    amazone
•    woont nog thuis
•    veganist


Waarom kies je voor bio?
Mijn moeder doet meestal de boodschappen thuis, maar als ik zelf eens naar de winkel ga, is het naar Bio-Planet. Die ligt op mijn weg, als ik naar mijn paard ga. Het is absoluut mijn favoriete winkel. Het aanbod aan veganistische producten is hier groot.


Wat betekent echt goed eten voor jou?
Voor mij is echt goed eten natuurlijk. Er mag niet aan geprutst zijn. Groenten en fruit uit het seizoen. Geen fastfood. Ik ben sinds vier jaar vegetarisch omdat ik het een schande vind hoe wij dieren behandelen. Voor mij is het logisch dat ik nu ook met alle dierlijke producten ben gestopt. Je kunt niet een beetje tegen dierenleed zijn. Je moet een kamp kiezen: ik ben dus veganistisch uit principe. Echt goed eten is eten dat geen schade berokkent. Niet aan de planeet, niet aan de dieren, niet aan de boeren.


Wat is een echt goed ingrediënt?
Faux mage, kaas gemaakt van plantaardige ingrediënten en dus helemaal veganistisch. Heerlijk! Vegan eten betekent niet dat je enkel sla eet, dit plantaardige alternatief kan ook gewoon op je spaghetti. Ik ben ook megafan van de choco van Vida Vegan. Ik raad hem aan veel mensen aan, ook aan de grootste chocofans.
 

Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Alles wat natuurlijk is. Al zal ik niet alleen veganistische choco eten, natuurlijk. Ik zorg voor een evenwichtige voeding. Dankzij mijn vegan lifestyle eet en leef ik lichter dan voorheen.