Reportage

Zo eet Kristel echt goed

Biografie

  • Kristel, culinair experte bij Bio-Planet
  • gediplomeerde chef-kok én psycholoog
  • had een cateringbedrijf en daarna ontbijt- en lunchrestaurant in Brussel
  • is al vijftien jaar Bio-Planet-klant
  • werkt fulltime voor Bio-Planet, waar ze de recepten en culinaire tips bedenkt, klaarmaakt én publiceert
  • heeft een dochter van vijf

Waarom kies je voor bio?
Ik ben eigenlijk heel biologisch opgevoed, al werd dat toen nog niet zo genoemd. We gingen niet vaak naar de supermarkt: we maakten veel zelf, zoals yoghurt, choco … Mijn moeder bakt nog steeds haar brood zelf. We hadden een grote moestuin. Mijn ouders kochten samen met mijn tante een varken en lieten het slachten. Ik herinner mij dat er op die momenten een weckpot met darmen in de koelkast stond, om worsten van te maken. Dat was voor mij als kind normaal. Dat is mijn referentie en die kwaliteit vind ik hier terug.


Wat betekent echt goed eten voor jou?
Echt goed eten is voor mij zuiver. Zuiver van smaak, natuurlijk. Maar ook zuiver in de zin van geen pesticides of meststoffen. Zuiver omdat de natuur haar gang heeft kunnen gaan. En natuurlijk is het belangrijk dat de boer of leverancier een eerlijke prijs voor zijn of haar product krijgt. Transparant en puur eten, dus.


Wat is een echt goed ingrediënt?
Mijn favoriete zaden-pittenbroodje is een heel compact broodje met rogge, lijnzaad, pompoenpitten, havermout en zonnebloempitten. Er zit geen tarwebloem in. Ik eet het soms als ontbijt met confituur. Maar evengoed als snoepje of als aperitiefhapje, in kleine stukjes, met tapenade. Multi-gezond-inzetbaar dus.


Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Ik heb altijd noten en gedroogd fruit op zak als gezond tussendoortje voor onderweg. Ik vind het Bio-Planet-aanbod geweldig. De abrikoosjes zijn superlekker! Bovendien weet ik dat ze onbehandeld zijn, omdat ze bruinig zijn. Oranje gedroogde abrikozen, daar zit gegarandeerd kleurstof in.

Kristels echt goede recept
Een groot deel van mijn ideale bord bestaat uit groenten. In dit recept staan zalm, warmoes en zeewier centraal. Geniet ervan!

Naar het recept

Meer weten over onze foodies en wat zij echt goed vinden? Klik hier.