Reportage

Echt goed volgens Ilse

Biografie

  • Ilse, fotografe
  • kookboekverslaafde
  • moeder van twee kinderen van 6 en 12 jaar oud


Wat betekent echt goed eten voor jou?
Ik proef graag wat ik eet. Ik zoek graag naar échte en verse smaken. Niet te veel gecombineerd.  Sinds een paar jaar kook ik twee à drie keer in de week een recept uit een van de vele kookboeken die ik heb. Ik kook graag, ik eet graag en sinds ik kinderen heb, ben ik er nog meer op gaan letten dat het allemaal evenwichtig is.
 

Wat maak je echt goed?
Een goed ontbijt is heilig voor mij. Ik eet elke ochtend vers fruit met twee lepels yoghurt en granola. Fruit haal ik bij mijn kweker of uit mijn tuin. Soms kook ik als ontbijt ook volkorencouscous met sinaasappelsap, ook met wat fruit erbij. Heerlijk, maar mijn kinderen vinden dat dan weer totaal niet lekker.
 

Wat is een echt goed ingrediënt?
Yoghurt van Pur Natur kan je overal voor gebruiken: voor iets zoet of voor iets hartigs … Je kan ermee marineren door de yoghurt te verdunnen met karnemelk of kokosmelk. Je kan er sausjes mee maken. Of je kan zelfs yoghurt in een cake doen, dat geeft een aparte smaak. Ook volkorencouscous is een gemakkelijk ingrediënt. Het is net iets voller van smaak en kookt vaster dan gewone couscous.
 

Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Eet en kook niet te veel en te overdadig. Probeer te minderen met suiker, zout en verwerkt voedsel. Ik ben met suiker beginnen minderen door telkens te halveren. Van een klontje suiker in de koffie naar een half tot nog minder, tot niets.

Meer weten over onze foodies en wat zij echt goed vinden? Klik hier.