Reportage

Hoe natuurlijk is biowijn?

Het hedendaagse aanbod biowijnen maakt voorgoed komaf met het imago van duur en zuur. Meer nog: biologische wijn smaakt tegenwoordig vaak complexer dan ‘gewone’ wijn. Kies je voor biowijn, dan kies je voor smaak en kwaliteit. En dat beseffen ook steeds meer toprestaurants die biowijn een permanente plek op hun wijnkaart geven. Wat zijn de troeven van biowijn?
  • De kwaliteitsdruiven worden biologisch geteeld, dus zonder gebruik van chemische pesticiden of kunstmest.
  • Smaak-, geur- of kleurstoffen zijn volledig uit den boze, net als suikers, zuren of tannines.
  • De toegestane hoeveelheid sulfiet ligt bij biowijn een pak lager. Biowijnen hebben van nature minder sulfieten nodig om langer bewaard te blijven.
  • Omdat er geen chemische middelen gebruikt worden, worden de wijnstokken gestimuleerd om te vechten om hun natuurlijke balans te ontwikkelen. Net daardoor krijgen de druiven een gezonder evenwicht en een betere kwaliteit.

ONTDEK NOG MEER: WAT ZIT ER IN MIJN VERWERKTE BIOLOGISCHE VOEDING? >