Reportage

Zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten?

Als het om groenten gaat, kiezen nog steeds heel wat mensen liever voor vers dan voor diepvries. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat diepvriesgroenten aan kwaliteit én smaak inboeten. Tijd om dat misverstand de wereld uit te helpen.
  • Diepvriesgroenten worden na de oogst zo goed als meteen ingevroren, waardoor ze nauwelijks aan voedingswaarde verliezen. Verse groenten daarentegen zijn vaak al een week geoogst voordat ze geconsumeerd worden.
  • Diepvriesgroenten worden tot in de kern diepgevroren bij een temperatuur van -40 °C. Daardoor behouden ze hun smaak.
  • Diepvriesgroenten die je in de supermarkt vindt, moeten aan strenge kwaliteitsnormen voldoen. Dat ze pas worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn, is er eentje van.
     

Goed om te weten
Vries je verse groenten zelf in, dan bevatten die groenten vaak minder vitaminen en mineralen dan verse groenten die je na aankoop meteen opeet, vanwege de extra duurtijd van het invriezen.

ONTDEK NOG MEER:
MAG IK NOG SUIKER ETEN >