Reportage

Echt goed volgens Florence

Biografie

  • Florence, kunstenares
  • grafisch ontwerpster en artieste
  • voormalig wedstrijdloopster
  • moeder van twee kinderen die het huis al uit zijn


Waarom kies je voor bio?
Omdat ik veel sport, heb ik altijd goed opgelet op wat ik eet. Ik moet zorgen dat ik alles binnen krijg om in balans te zijn. Ik lees de ingrediëntenlijsten op verpakkingen, want ik hou niet van kleurstoffen. Ik hou van smaak en goede producten. Ik kook zelf, en hou nog het liefst van simpele en eenvoudige dingen ... Ik kom dus als vanzelf bij de biowinkel uit.
 

Wat betekent echt goed eten voor jou?
Ik vind zelfgemaakt eten het allerbeste. Met goede kwaliteitsproducten. Seizoensgebonden en lokaal. Ik hou ook van koken. Voor mij smaakt iets als ik er blij van word dat ik het mag klaarmaken, en als ik dat plezier ook kan delen met anderen.  En ik probeer ervoor te zorgen dat ik weet waar iets vandaan komt als ik het koop. Vlees, gehakt, boerenworst, geitenkazen, olijfolie, onderhoudsproducten … Dat soort dingen koop ik altijd bio. Ik vind het mooi dat steeds meer jonge mensen zich lanceren in de bio-landbouw.
 

Wat is een echt goed ingrediënt?
Granen, linzen, bonen. Het aanbod is divers. Zelfs conserven van bijvoorbeeld kikkererwten en bonen koop ik al eens, omdat ik die onmiddellijk kan gebruiken bij het koken.

 
Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Bewegen! Sporten, lachen en het leven delen met anderen. En goed eten.