Reportage

Echt goed volgens onze medewerkster Cécilia

Biografie

  • Cécilia, sinds anderhalf jaar medewerkster bij Bio-Planet Ukkel
  • afgestudeerd als landschapsarchitecte


Waarom kies je voor bio?
Ik studeerde landschapsarchitectuur omdat ik begaan ben met het milieu en de impact die de mens op de natuur heeft. In die job was ik creatief, maar had ik te weinig contact met mensen. Bovendien denk ik dat we op het niveau van biologische consumptie veel kunnen betekenen voor het milieu. Vandaar dat ik hier gesolliciteerd heb. Hier kan ik op drie domeinen werken: zowel creatief als commercieel als sociaal.
 

Wat betekent echt goed eten voor jou?
Natuurlijke levensmiddelen, fruit, groenten, noten. Eten dat niet verwerkt is en waar niets aan toegevoegd is. Natuurlijk en op geen enkel manier schadelijk voor het lichaam. Iets is echt goed gemaakt als er bij de productie respect is voor de natuur, de grond, de dieren, de seizoenen, de arbeiders. En voor de consument. Een product dat niet liegt, dus. Een product dat is wat het zegt dat het is. Niets meer. Niets minder.
 

Wat is een echt goed ingrediënt?
Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar op dit moment ben ik helemaal verzot op avocado. En op de rozijnen met zwarte chocolade van Nuts & Berries, die koop ik in bulk aan!
 

Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Persoonlijk probeer ik mijn proteïnen, vitaminen en mineralen vooral uit groenten te halen. En ik let erop om te variëren in voedingsstoffen: dat is zowel voor lichaam als geest belangrijk.