Reportage

Echt goed volgens Bernard

Biografie

  • Bernard, system officer
  • al meer dan 30 jaar vegetariër
  • vader van een zoon van 15 en een dochter van 9
  • fervente loper en wandelaar


Waarom kies je voor bio?
Bio is voor mij een logisch gevolg van vegetarisch eten. En waarom ik veggie eet? Als ik die vraag krijg, draai ik ze om: waarom zou ik in godsnaam vlees eten? Sinds meer dan dertig jaar is het voor mij een evidentie om volgens een vegetarisch regime te leven. Vegetarisch worden heeft me evenwichtig leren koken.
 

Wat betekent echt goed eten voor jou?
Ik wil dat mijn eten in de eerste plaats biologisch is, zonder pesticiden. Maar ik wil ook dat het ethisch in orde is. En van niet te ver af komt. Natuurlijk eet ik ook wel eens een banaan of een sinaasappel, maar ik hou rekening met voedselkilometers.
 

Wat is een echt goed ingrediënt?
Chiazaad! Ik vond het eerst een modegril, maar toen ben ik toch eens gaan opzoeken wat het precies deed en bleek het een goede aanvulling voor een vegetariër, als bron van eiwitten en mineralen. En eerlijk gezegd: het helpt me om niet te veel bij te komen, want het onderdrukt het hongergevoel. Ik wil in optimale loopvorm blijven.

 
Welke echt goede gezondheidstip heb jij voor ons?
Voor mij is dat lopen! Het doet me goed. Ik ben nogal contemplatief aangelegd, wandelen en lopen is voor mij de ideale manier om te bewegen en buiten te komen.