Reportage

Echt goed volgens Arlette en Enya

Biografie

  • Enya, voedingsconsulente, en Arlette, haar grootmoeder
  • shoppen gemiddeld 3 keer per week bij Bio-Planet


Waarom kiezen jullie voor bio?
Arlette: Ik ben pas onlangs biologisch gaan eten. Het werd mij aangeraden door de dokter en ik probeer mij er zoveel mogelijk aan te houden. Ik kom graag in Bio-Planet, ik word hier goed verzorgd en bediend. Ze krijgen echt een pluim van mij.

Enya: Ik heb mijn eten graag zo puur mogelijk, producten die zo min mogelijk werden bewerkt.

Wat betekent echt goed eten voor jullie?
Enya: Ik heb VGL gestudeerd, ik ben dus een voedings-, gezondheids- en levenswijzeconsulent. Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat meer ingrediënten niet altijd beter is. Een gerecht kan uit maar drie ingrediënten bestaan en toch een volwaardige maaltijd vormen. Dat betekent dat je slim moet combineren. Groenten combineer je met koolhydraten of dierlijke producten.

Arlette: Dat ligt bij mij toch anders. Die extra ingrediënten moeten er voor mij wel bij, voor de smaak. Ik gebruik graag veel verschillende groenten bij mijn pasta. En kruiden ook, om het op te hemelen. Ik heb altijd graag gekookt. Ik was een hele tijd vegetarisch, maar nu eet ik af en toe een stukje vlees. Om op krachten te komen.


Wat is een echt goed ingrediënt?
Enya: Ik kom speciaal naar Bio-Planet voor het alcoholvrij bier van Budels. Dat heb ik in Duitsland leren drinken. Ik vind het geweldig lekker en het is veel gezonder dan alcohol.

Arlette: Ik kom hier zo dikwijls dat ik altijd verschillende dingen koop. Maar wel altijd iets met rode bieten. Puur of in sapjes. Ik hou van de grondsmaak van rode biet.

Welke echt goede gezondheidstip hebben jullie voor ons?
Enya: Sla de vetten en koolhydraten niet over: je lichaam heeft ze nodig. Als je boter eet, eet dan echte, goede boter!