Reportage

De natuurlijke tafel

Verras je gasten in het nieuwe jaar met één of meerdere van deze 9 inspirerende tafeltrends, waarin de natuur de hoofdrol speelt.

1. Alles op de houten tafel
Heb je een mooie houten tafel? Maak daar dan zeker gebruik van en bedek ze niet met een tafellaken. Wil je ze toch bedekken, kies dan voor lopers of lange tafellakens in één tint in een natuurlijk materiaal. Of gebruik meerdere doeken die je tot op de grond laat hangen.

2. Gebruik natuurlijke stoffen
Papieren servetten zijn een absolute no go. Investeer in degelijke stoffen servetten. Bind de servetten bijeen met een ruw touwtje en steek er een takje kruiden bij.

3. Natuurlijk keramiek
Denk maar aan keramieken borden, kommen en schalen. Elk stuk mag uniek zijn! Exemplaren die afgewerkt zijn met een donker glazuur doen je gerechten het mooist uitkomen.

4. Gouden bestek
Een gouden of koperen bestek geeft een nog mooier tegenwicht aan alle natuurlijke materialen die je gebruikt om je tafel feestelijk te versieren. Misschien heeft je grootmoeder nog wel een lade vol?

5. Grillige houten planken
Appetizers, kaas of bijgerechtjes serveer je op een robuuste, houten plank die je in het midden van de tafel zet.

6. Koperen kandelaars
Geen materiaal past zo mooi bij hout als koper. Het zorgt voor een warme gloed, waarin de lichtjes van je kaarsen prachtig kunnen schitteren. Gebruik je mat koper, dan creëer je een ruwe en stoere uitstraling.

7. Uit de natuur geplukt
Duik de natuur in om een paar indrukwekkende (afgevallen) takken of stukken schors te verzamelen. Schik ze op tafel of zet ze samen in een grote vaas. Helemaal af met een gouden accent!

8. Robuuste kaarsen
Zet niet enkel de feesttafel, maar ook de schouw en eventueel de bijzettafeltjes vol kaarsen. Gebruik robuuste kaarsen in verschillende diktes, lengtes en vormen. Zet er een heleboel samen op een schaal voor een feeëriek effect.

9. Retro menukaartje
Haal die oude typemachine nog eens boven, en maak een retro menukaartje. Dat oogt niet alleen mooi op je tafel, een getypt menuutje hou je bovendien als aandenken ook graag bij!