NIEUWS 01/09/2020

Bio-Planet roept Boni Bio gerookte forelfilets ± 125 g terugBij microbiologische controles door de leverancier werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld in het product Boni Bio gerookte forelfilets ± 125 g met houdbaarheidsdatum 10/9/2020.


Bio-Planet heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen.

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Mogelijke symptomen van listeriabesmetting

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Beschrijving van het product:

Boni Bio gerookte forel bio ± 125 g (2 stuks)

  • Houdbaarheidsdatum (TGT): 10/9/2020
  • Artikelnummer: 04286
  • Lotnummer: 17180820

 


 

Dit product werd verdeeld via de winkels van Bio-Planet.

Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Colruyt Group op het nummer 0800 99 124.

Contactpersoon (voor journalisten):
Persverantwoordelijke Colruyt Group
Tel.: 0473 92 45 10