NIEUWS 06/04/2020

Lees hier alle corona-updates
10/07/20
– update: mondmasker verplicht vanaf 11 juli

Zoals gisteren bekend werd gemaakt, is het vanaf zaterdag 11 juli verplicht om een mondmasker te dragen tijdens het winkelen. Dat geldt ook in alle Bio-Planet-winkels.

Vergeet dus zeker je mondmasker niet bij je volgende bezoek. Alvast bedankt voor je begrip!

 

29/04/20
update over maatregelen rond het gebruik van mondmaskers

Vanaf wanneer gaat de maatregel om een mondmasker te dragen in?

We vragen aan alle medewerkers in de winkels, de distributiecentra en de productie-ateliers mondmaskers te dragen vanaf dinsdag 28 april 2020.

 

Waarom wordt er nu gevraagd om een mondmasker te dragen?

Mondmaskers worden de laatste dagen wel steeds vaker als extra preventiemaatregel aangeraden bij het tegengaan van de verspreiding, doordat je de kans verder vermindert dat je zelf, ongewild, een andere persoon besmet. Ook wie geen symptomen vertoont, kan namelijk besmettelijk zijn. Mondmaskers dragen wordt volgens specialisten daarom wél relevant in de fase van de pandemie waarin we ons nu beginnen te bevinden:

 

 

 • De besmetting geraakt veel breder verspreid, ook bij mensen die geen symptomen vertonen;
 • Meer en meer mensen keren genezen terug naar hun werkplek. De specialisten vragen om de eerste twee weken na de genezing zeker een mondmasker te dragen;
 • De overheid kan nog niet de volledige bevolking testen op besmetting en immuniteit.

 

Rekening houdend met al het voorgaande hebben we beslist hier niet op te wachten én nu zelf reeds een verdere stap te zetten in onze bijdrage tegen de verdere verspreiding van het virus. We geloven dat het dragen van mondmaskers nu nodig is als extra preventiemaatregel onder elkaar. Door dit nu al toe te passen, hopen we ten zeerste dat dit een automatisme zal geworden zijn tegen dat de verplichting er komt.

 

06/04/20
update over maatregelen via meldingen in je Xtra-app

Jou en je naasten zo snel mogelijk correct informeren. Dat is wat we bij Colruyt Group willen doen. Daarom starten we met berichtgeving in de Xtra-app.  Als onze winkels in jouw buurt iets wijzigen aan de specifieke voorzorgsmaatregelen die momenteel genomen worden. Wanneer de DreamLand-winkels opnieuw hun deuren openen. Of zodra de reserveringen bij Collect&Go uitgebreid kunnen worden. Dan brengen we je daarvan meteen op de hoogte via een melding in de Xtra-app.

 

01/04/20
– update over onze promo's

De promo's zijn terug vanaf 2/4

Goed nieuws! Vanaf 2 april geniet je in je Bio-Planet terug van promo's op heel wat producten. En wees gerust: er is voldoende voorraad. 
Ontdek alle kortingen in je winkel of hier.

 

27/03/20
– update over onze webshop

Boodschappen doen verloopt in deze uitzonderlijke tijden anders dan normaal. Dat beseffen we maar al te goed. 

Wegens de onvoorziene drukte in onze afhaalpunten kunnen we de gebruikelijke webshopservice niet meer garanderen. Daarom hebben we beslist om de online deuren tijdelijk te sluiten en te focussen op de herbevoorrading van de winkels. 

Je bent van harte welkom om in alle veiligheid en rust je boodschappen te doen in je Bio-Planet-winkel. Zodra onze webshop weer beschikbaar is, hoor jij het als eerste. 

Bedankt voor je begrip.

Samen staan we sterk, dus zorg goed voor elkaar en hou het veilig! 
 

27/03/20
– update over onze maatregelen in de winkel

Het zijn uitzonderlijke tijden. Dat weten we allemaal. Maar weet ook dat je nog steeds op Bio-Planet kan rekenen! En wij rekenen op jou om volgende maatregelen te respecteren. Want samen staan we sterk.

 • We beperken het aantal klanten (1 per 10 m²). Zo hou je makkelijk 1,5 m afstand (dat is ongeveer 1 winkelkar).
 • Op drukke momenten vragen we je om even buiten te wachten.
 • We ontsmetten je winkelkar voor je begint te winkelen en aan de kassa leggen we je boodschappen in een nieuwe ontsmette kar. 
 • Raak in de versmarkt enkel de onverpakte producten aan die je ook wil kopen.
 • We vragen je om zelf je winkeltas te vullen en zoveel mogelijk elektronisch te betalen.  
 • Onze medewerkers kiezen zelf of ze handschoenen dragen en ontsmetten hun handen tussendoor en na iedere klant. Bovendien wassen ze ieder halfuur hun handen. 
 • Respecteer ook zeker de lijnen op de grond aan de kassa en de bedieningstoog zodat iedereen voldoende afstand houdt.
 • We zorgen dat er vóór het einde van volgende week overal plexiglas staat tussen jou en de kassamedewerker. 
   

Onze rekken zijn terug aangevuld en we zijn klaar om je te ontvangen!

 

19/03/20
– update over onze aanbiedingen

Op verzoek van de overheid zetten we vanaf donderdag 19 maart 2020, alle acties en promo’s stop. Daardoor zijn alle lopende acties vanaf nu niet langer geldig. Je zal de volgende weken ook geen Bio-Planet-folders of andere communicaties over aanbiedingen ontvangen. Onze winkels blijven open en nemen extra voorzorgsmaatregelen.
 

Meer info