NIEUWS 07/03/2018

Doe boodschappen voor elkaarHeb je hulp nodig om boodschappen te doen in je Bio-Planet-winkel? Of wil jij gerust iets meebrengen van de winkel voor iemand in je buurt? Met de app van Apporto deel je eenvoudig een boodschappenlijst met elkaar.


Eenvoudig en snel
Met de app van Apporto kan je snel en eenvoudig boodschappen doen, voor jezelf en voor iemand anders. Het platform brengt de bestaande klanten van Bio-Planet, Colruyt, OKay en Spar samen in een sociaal netwerk waar je gemakkelijk boodschappenlijstjes kan delen met elkaar.

Het werkt heel eenvoudig: ben je niet goed te been, heb je geen auto of zit je agenda gewoonweg overvol, deel dan je boodschappenlijst via Apporto. Is er iemand die je boodschappen wil meebrengen, dan stelt hij zich via de app kandidaat. Zelf kan je aangeven waar en wanneer je de boodschappen wil ontvangen. Omgekeerd kan het ook: wil jij boodschappen meenemen voor iemand anders, kies dan een tijdstip en regio in de app. Je ziet onmiddellijk wie er in je buurt boodschappen nodig heeft en Apporto voegt jullie boodschappenlijstjes samen.

Vertrouwen en verbinding
Apporto biedt oplossingen voor mensen die elkaar nog niet kennen en voor anderen die hun boodschappen nu al groeperen. Enerzijds gaat het dus om mensen die niet tot in de winkel geraken, bv. omdat ze minder mobiel zijn door een ziekte of ongeval of omdat ze tijd te kort komen. Anderzijds is Apporto een handige tool voor iedereen die bereid is om te winkelen voor anderen: buren, familie, mantelzorgers … Zo brengt Apporto mensen met elkaar in contact.

Samana Boodschappenlijn
Voor mensen zonder smartphone of voor wie minder digitaal vaardig is, heeft Apporto ook een call operator platform ontwikkeld. Een eerste toepassing, de Samana Boodschappenlijn, is vandaag actief in de regio van Antwerpen. Je geeft je boodschappenlijstje telefonisch door en vrijwilligers van Samana doen je boodschappen. De boodschappenlijn is telefonisch bereikbaar op 0800 95 001, op weekdagen van 10 tot 12 uur.