Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wereldwaterdag: daar drinken we op!

We leven in een wereld waar water steeds schaarser wordt. Daarom is het nodig om af en toe stil te staan bij ons waterverbruik. Bij Kriket springen ze al van bij het begin duurzaam om met water. En voor Wereldwaterdag dragen ze dan ook graag hun steentje – of flesje – bij. Ze ontwierpen 3 drinkbussen om duurzaam waterverbruik onder de aandacht te brengen en geven € 1 per verkochte drinkbus aan Join For Water

Je vindt de drinkbussen exclusief bij Bio-Planet. Welke kies jij?

Kriket: kleine reep, grote impact

Kriket is de eerste Belgische krekelreep. Een evenwichtig en duurzaam tussendoortje met alleen maar biologische ingrediënten waaronder 100 % Brusselse … jawel, krekels (of krekelmeel om precies te zijn). Oprichters Anneleen en Michiel, broer en zus, willen met Kriket het eten van insecten normaliseren en een voedzaam alternatief aanbieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zo bevatten krekels niet alleen veel eiwitten, vitamine B12, ijzer en calcium, hun productie vereist bovendien tot 2.000 keer minder water dan rundvlees. En dat is niet alles: ze worden gekweekt op reststromen uit de voedingsindustrie, zetten hun voeding 25 keer efficiënter om in eiwitten dan koeien en stoten daarbij 100 keer minder broeikasgassen uit. What’s not to like?

Hippe drinkbussen

Wereldwaterdag konden ze bij Kriket niet zomaar laten voorbijgaan. Dus gingen ze op zoek naar een krachtig voorwerp om duurzaam waterverbruik onder de aandacht te brengen. Het resultaat: 3 hippe drinkbussen ontworpen door 3 jonge, Belgische designers, die er een eigen invulling aan hebben gegeven. Op elke fles staat de naam van de ontwerper (Lysiane, Bram of  Hélène) en #joinforwater, de ngo waar een deel van de opbrengst (€ 1 per verkochte fles) naartoe zal gaan.

LP_image_kriket.png

Wat is Join For Water?

Join For Water is de enige ngo in België die zich 100 % focust op water. Ze zetten in op het verkleinen van de Belgische watervoetafdruk, maar zijn ook actief in 7 landen in Afrika en Latijns-Amerika. Samen met hun partners geven ze jaarlijks tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair en hygiëne, of water voor landbouw. Een mooie organisatie met een mooi doel dat perfect aansluit bij de waarden van Kriket.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294