Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Vegan Veggie

Vegetarisch blijft verrassen

Een aantrekkelijk assortiment vegetarische producten samenstellen. Da's de job van aankoopster Ann Coveliers, al sinds 2016 verantwoordelijk voor het uitgebreide aanbod veggie en vegan in jouw Bio-Planet. “Van de traditionele tofoe, seitan en tempé in alle mogelijke vormen tot de lekkere burgers, spreads, groentetaarten en bereide maaltijden in onze bedieningstoog. Er valt echt heel veel te ontdekken!”

Veggie voor iedereen

Ann: "Veggie is erg populair bij onze klanten. We merken duidelijk dat vegetarisch eten voor veel mensen een heuse levensstijl is geworden. De laatste jaren is er zelfs een stijgende vraag naar 100 % vegan. En dan heb je ook de flexitariërs, die nog wel graag een stukje vlees of vis lusten, maar tegelijk ook smakelijke alternatieven wensen voor hun ‘dagje zonder’. Voor die groeiende doelgroep gaan we graag op zoek naar producten die qua vorm, textuur en bereidingswijze aardig in de buurt komen van vlees."

Veel variatie

"Naast het maken van afspraken rond prijs, kwaliteit en andere praktische zaken, is het ook mijn job om het hele aanbod continu te evalueren en te vernieuwen, zodat we onze klanten voortdurend kunnen blijven verrassen met verrukkelijk veggie. Gelukkig worden er geregeld nieuwe producten ontwikkeld die plantaardig eten toegankelijker maken én voor meer variatie in de vegetarische keuken zorgen. In je Bio-Planet vind je intussen zo'n 200 verschillende veggieproducten, zowel in de versmarkt als in de bedieningstoog. En allemaal even lekker!" 

Lokale kwaliteit

"We werken bij voorkeur samen met Belgische producenten die hun producten bereiden met lokale ingrediënten en zo direct en zo vers mogelijk aan Bio‑Planet kunnen leveren. Natuurlijk hechten we ook veel belang aan de voedingswaarden: zit er niet te veel vet of zout in onze producten, bevatten ze wel voldoende eiwitten? Ook daarbij zetten we in op ‘nog meer keuze voor de klant’. Zo bieden we naast de traditionele eiwitbronnen op basis van soja en tarwe, steeds meer alternatieven aan met lupine- en andere bonen, (kikker)erwten, hennep, zeewier … En dit in de meest uiteenlopende vormen: ready-to-use of om zelf nog lekker mee aan de slag te gaan.”

Heerlijke vegetarische recepten

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294