Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Steun de vorming van jongeren

Producten leggen vaak een lange weg af voor ze in je voorraadkast terechtkomen. Via ketenprojecten wil Colruyt Group een positieve impact maken op het leven van de boeren achter deze producten en blijven investeren in een duurzame toekomst. En jij kan daarbij helpen. Hoe? Door Boni Bio Collibri-producten in je (online) winkelwagen te leggen. Ontdek er hier alles over!

Wat is Collibri Foundation?

Colruyt Group wou meer doen voor de herkomstregio's van zijn producten en startte daarom in 2001 een scholingsproject op in Colombia. Dat initiatief groeide uit tot het bedrijfsfonds Collibri Foundation dat vormingsprojecten steunt voor jongeren in moeilijke situaties, zowel in België als in ontwikkelingslanden. Ze focussen daarbij op 3 pijlers:

  • educate: jongeren kwaliteitsvol onderwijs bieden
  • develop: ze helpen groeien als persoon door hun talenten en vaardigheden te versterken
  • empower: hun zin voor initiatief en ondernemerschap stimuleren

Wat is een ketenproject?

Colruyt Group gaat in internationale ketenprojecten een samenwerking aan met boeren met weinig middelen en toegang tot kennis. Samen met diverse partners, met elk hun specifieke expertise, bieden ze hen een vaste afzetmarkt tegen eerlijke en transparante condities.  

Wat is het resultaat voor jou? Steeds meer producten van Colruyt Group-huismerken, zoals rijst, koffie, quinoa, cacao ..., die beter zijn voor de planeet en voor de mensen die ze produceren.

Hoe kan jij jongeren steunen?

Een duurzame economie en toekomst garanderen, heeft alleen zin als er een nieuwe generatie is om deze in stand te houden. Koop daarom de duurzame Collibri-producten van Boni Bio en steun de vorming van jongeren. Voor elk Collibri-product van Boni Bio dat jij koopt, schenkt Colruyt Group 50 cent extra. Afspraak van 22/9 t.e.m. 5/10/2021 in je Bio-Planet of in de Bio-Planet-webshop.

Onze ketenprojecten hebben een positieve impact op het leven van 2.272 boeren én indirect meer dan 40.000 boeren via coöperaties. Samen zorgen we voor de vorming, begeleiding en uitwisseling van meer dan 9.350 jongeren via 17 projecten in 11 landen, waaronder België. Zo dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

samenleving_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294