Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Seizoensgroenten: wortelen

Wortelen zijn voedzaam, lekker én ontzettend veelzijdig. Dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat ze in maart extra lekker zijn? Profiteer ervan en gebruik onze wortelen om smaak en kleur in je gerechten te brengen!

Koken met wortelen

Met wortelen kan je veel kanten uit. Alle bereidingswijzen hebben 1 ding gemeen: lekker zijn ze allemaal. We zetten de mogelijkheden hieronder op een rijtje:

  • Rauw in dunne staafjes of grof geraspt als snack.
  • Gekookte wortelen zijn perfect voor wortel-aardappelpuree.
  • Stoof ze in boter of met een beetje olijfolie.
  • Geroosterd in de oven: kruid met zwarte peper, zout en een beetje olijfolie.
  • In de wok: snij in staafjes, bak ze in neutrale olie en voeg zwarte peper en sojasaus toe.

Waarmee combineer je wortelen het best?

Nu je weet hoe je wortelen lekker kan klaarmaken, rest er nog 1 vraag. Waarmee kan je onze groente van de maand nu het best combineren?

 

-        Komijn en koriander zijn heerlijk in wortelsoep of op geroosterde wortelen.

-        Kokosmelk is een smakelijke toevoeging aan je wortelsoep of -curry.

-        Combineer wortelen met wat citroen- en limoenzeste voor een frisse toets.

-        Gehakte peterselie en bieslook zijn lekker in wortel-aardappelpuree.

-        Een rauw wortelslaatje is het perfecte bijgerecht op een barbecue.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294