Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Duurzaam

Duurzame drinkflessen van Klean Kanteen

Refuse single use! Weg met wegwerp! Dat is het ultieme motto van Klean Kanteen, het Amerikaanse bedrijf dat duurzame drinkflessen met een strak design ontwikkelt. Met de hashtag #bringyourown spoort Klean Kanteen mensen aan om plastic wegwerpflessen links te laten liggen en zelf herbruikbare flessen mee te nemen.

Wat is er zo speciaal aan de flessen van Klean Kanteen?

De drinkflessen van Klean Kanteen zijn gemaakt uit roestvrij staal en gaan een leven lang mee. Maar naast duurzaamheid speelt ook veiligheid een grote rol. Ze zijn volledig vrij van BPA, ftalaten en andere schadelijke stoffen. Voor Klean Kanteen is het belangrijk dat de materialen veilig zijn voor de gebruikers én de makers van de flessen. Daarom werkt het bedrijf samen met Clean Protection Action (CPA), een non-profit organisatie die onveilige chemicaliën opspoort en samen met de makers zoekt naar veilige alternatieven.

Hoe wordt de veiligheid van de flessen gegarandeerd?

CPA ontwikkelde een nieuwe techniek om gebruikte materialen te screenen, namelijk de GreenScreen. Zo kan de organisatie aan elk product een veiligheidsscore toekennen. Klean Kanteen legt zich erop toe om enkel 100 % veilige materialen te gebruiken in zijn flessen. Na veel hard werk sloeg Klean Kanteen in zijn missie: het bedrijf haalde in 2018 het GreenScreen-certificaat.

Wat verbeterde Klean Kanteen aan zijn flessen?

Klean Kanteen gebruikte de GreenScreen-techniek om de ingrediënten voor zijn verf te beoordelen. De ingrediënten die niet aan de standaarden voor mens en milieu voldeden, werden geëlimineerd. Zo vond het bedrijf een 100 % veilige poederlak, Klean Coat, die de flessen beschermt tegen krassen en zorgt voor een mooie finish. Deze verf is 4 keer duurzamer dan de vorige. Dus je kan ervan op aan dat je fles een lang leven tegemoet gaat.

Beeld kindjes

Waar kan je de flessen van Klean Kanteen voor gebruiken?

Klean Kanteen heeft een zeer breed assortiment flessen voor elk gebruik. Ze bestaan in verschillende kleuren, motieven, vormen en formaten. Met de verwisselbare deksels transformeer je je fles makkelijk van moment tot moment. ’s Morgens om je koffie warm te houden, ’s middags om je smoothie fris te houden. Door deze veelzijdigheid heb je minder flessen nodig, wat weer beter is voor de planeet.

Wat als mijn fles toch stuk gaat?

Duurzaamheid is geen hol woord voor Klean Kanteen, het is een belofte. Ben je niet tevreden of is er iets mis met je fles? Breng hem dan terug naar de winkel of contacteer Klean Kanteen voor reparaties, vervangingen of terugbetalingen. Als alles goed gaat, gebruik je je Klean Kanteen-fles je hele leven lang.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294