Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Plantaardig eten, zo doe je dat!

Eet je één jaar lang 1x per week plantaardig, dan spaar je per persoon 104 kg CO2 uit. Deze uitstoot komt overeen met 77 treintripjes van Brussel naar Londen*. Dat kan tellen, toch? Wat vaker plantaardig eten, is dus goed voor de planeet. Provamel is de Belgische biopionier in plantaardige alternatieven en kan je helpen om wat vaker plantaardige keuzes te maken. 

We kennen allemaal de voordelen van een plantaardige levensstijl. Maar moeten we daarom helemaal vegan worden? Absoluut niet! Je eet- en leefpatroon is afhankelijk van je persoonlijke situatie en behoeftes. Elke plantaardige keuze, groot of klein, is een stap in de goede richting.
 

Provamel heeft een breed gamma aan plantaardige producten en ingrediënten. Met hun verschillende drinks, yoghurt- en roomalternatieven en desserts is een plantaardige levensstijl makkelijk én bovenal heel erg lekker! 

Draai je bord eens om

Een klassiek gerecht vertrekt bijna altijd vanuit een eitwitbron (vlees of vis), aangevuld met een zetmeelproduct (aardappelen, rijst, pasta …) en groenten. De ultieme tip om wat vaker plantaardig te eten? Draai deze klassieke indeling eens om. In een plantaardige levensstijl spelen groenten - liefst bio, seizoensgebonden en lokaal - de hoofdrol. Vul je bord verder aan met een zetmeelbron en een stukje eiwitproduct. Dat laatste kan zowel plantaardig of dierlijk zijn. Bouw je op deze manier je bord op, dan zal je zien dat plantaardige keuzes maken helemaal niet zo moeilijk is. Hierbij is het belangrijk niet zo streng te zijn voor jezelf. Doe wat haalbaar is voor jou en je gezin. Je bewust zijn van wat je eet, is al een hele stap!

Plantaardig eten makkelijk maken

Bij Provamel houden ze van producten die rechtstreeks van het land komen. Met hun campagne #TrustYourFood willen ze aantonen hoe belangrijk het is om te weten wat je eet. Zo gebruikt Provamel uitsluitend biologische ingrediënten om er zeker van te zijn dat er geen GMO’s en chemische pesticiden aan te pas komen. In hun recepten streven ze ernaar zo weinig mogelijk ingrediënten te gebruiken. Hun haverdrink bijvoorbeeld bestaat uit haver, water, zeezout en zonnebloemolie, that’s it! Ingrediënten als soja, haver, rijst of amandelen worden aangekocht bij duurzame handelsrelaties zodat de oorsprong steeds 100 % traceerbaar is.

 

Ook in hun productie maken ze bij Provamel duurzame keuzes. Vandaag zijn hun verpakkingen al voor 88 % plantaardig, tegen 2025 moet dat 100 % zijn. Samen met hun landbouwers en producenten streven ze naar een regeneratieve landbouw. Dit is een model dat een positieve impact wil hebben op de bodemkwaliteit en de biodiversiteit. Zo nemen ze niets weg van de aarde en laten ze haar zelfs in een betere staat achter dan daarvoor. 

 

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294