Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Gezondheid

Bio-Planet-Buddies helpen met je goede voornemens

De start van een nieuw jaar en het maken van goede voornemens gaan samen als kaas en wijn. Dat is in 2022 niet anders. Veel mensen nemen zich voor om gezonder en evenwichtiger te gaan eten. Ben jij ook zo iemand? Dan is Bio-Planet er om jou te helpen! Met behulp van onze Bio-Planet-Buddies, een verzameling evenwichtige én lekkere producten, maak jij je voornemens waar en jezelf trots. Elke maand stellen we een nieuwe buddy voor: van healthy en alcofree over flexi tot natural.

Healthy Buddies & Pocket Gezond

Teamwork makes the dream work. De Healthy Buddies vormen dus de geschikte teamgenoot om je voornemens waar te maken. Daarnaast kan je ook altijd beroep doen op onze Pocket Gezond. In deze online gids vind je een heleboel informatie over hoe je gezond(er) kan eten. Zo bieden we je onder andere een antwoord op volgende vragen:

-        Hoe ziet mijn menu eruit op een gezonde dag?

-        Wat zijn de basisprincipes van bio?

-        Zijn seizoensgroenten de beste keuze?

-        Wat zijn E-nummers?

-        Hoe leer ik mijn kinderen bewust eten?

buddies-gezond.jpg
LP_Hero_vetten.png

Welke vetten zijn goed?

We willen jullie dus niet alleen steunen via onze Healthy Buddies, je informeren vinden we immers ook belangrijk. Zo helpen we graag misverstanden in verband met gezonde voeding uit de wereld. Een voorbeeld? Nog steeds denken veel mensen dat alle vetten zonder uitzondering te vermijden zijn. Maar niets is minder waar! Ze vormen juist een belangrijke energiebron voor het lichaam. Zo leveren vetten vitamines en essentiële vetzuren die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid. Het hangt er vooral van af welke vetten je gebruikt. 

LP_Hero_aloevera-sfeer.png

Waarvoor gebruik je aloë vera?

Tijdens het realiseren van je goede voornemens, kan het ook eens leuk zijn om af te wijken van de platgereden paden. Wist je dat een van oorsprong Zuid-Afrikaanse vetplant kan optreden als wondermiddel tegen allerhande kwaaltjes? Nochtans is dat de beschrijving van de aloë vera-plant. Deze ployvalente plant kan je verwerken in smoothies, sappen, mocktails … en nog veel meer. Nieuwsgierig?

LP_Hero__nutriscore.png

Bewuster winkelen dankzij de Nutri-Score

Naast de Healthy Buddies hebben we nog een ander uitstekend hulpmiddeltje om je voornemens mee te realiseren: de Nutri-Score. Deze helpt je om bewuste keuzes te maken tijdens het winkelen. Dit handige voedingslabel zet de voedingswaarde van producten om in een overzichtelijke code van 5 kleuren en 5 letters, van score A tot en met score E. Elk element in de voedingstabel (per 100 g of ml) wordt geanalyseerd, zowel voor nadelige (energie, suikers, verzadigde vetzuren, zout) als voor gunstige (eiwitten, vezels, verhouding fruit, groenten, noten, koolzaadolie, walnotenolie en olijfolie) voedingsstoffen. Daarna trekken we de positieve punten af van de negatieve en zetten we het resultaat om naar de Nutri-Scoretabel.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294