Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Niets gaat verloren

De lekkerste seitan? Die komt uit Hasselt. Daar maakt Maya-Seitan al 30 jaar lang 100 % biologische seitan op basis van tarwe en spelt. Omdat ze maar met 5 medewerkers zijn, gebeurt alles traditioneel en manueel. Hun vakmanschap staat centraal, dat kunnen we al sinds 2008 bij Bio-Planet proeven.

Seitan is een plantaardige eiwitbron met een rijke umamismaak. Qua smaak en textuur past de vleesvervanger in de meest diverse keukens. Om seitan te maken, moet je zetmeel scheiden in water en gluten. Er komt dus wel wat water vrij bij de productie. Dat zetmeelrijke water gebruikt Maya-seitan als bindmiddel of om producten zoals hun Crocs te paneren.


Je leest het al, niets gaat verloren. Hergebruik is heilig in dit bedrijf. Ook wat verpakking betreft huldigt Maya het ‘minder is beter’-principe. Dat is ook een van de redenen waarom ze destijds voor Bio-Planet kozen. In onze bedieningstoog krijgen zowel vegetarische als vegan producten hun plaats naast het vlees en de kaas. En het is de ideale manier om verpakkingsarm te werken.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294