Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Gezondheid

Bio-Planet-Buddies helpen met je goede voornemens

Kies jij dit jaar ook wat vaker voor eco? Prima idee, want onze natuur kan wel wat extra hulp gebruiken. Daarom zetten we deze maand onze Natural Buddies in de kijker: 100 % natuurlijke was- en verzorgingsproducten die vriendelijk zijn voor mens, dier, bodem, water, lucht … Kiezen voor een van deze buddies is kiezen voor puur natuur.

Haal je buddies met korting in huis

Zin om onze Natural Buddies uit te proberen? Haast je dan snel naar je Bio-Planet want je profiteert nu van 15 % korting op een selectie topmerken.

And there's more: want per gekocht product maak je ook nog eens kans op een mooie prijs zoals een spa-beleving of een pakket vol fijne producten.

Recepten voor je eigen producten

Zo maak je een kleimasker:

Meng 1 koffiel. vloeibare honing, 2 eetl. groene-kleipoeder of avocado, 1 koffiel. citroensap, enkele druppels amandelolie en enkele druppels etherische olie heel goed. Voeg een beetje water toe om tot een smeuïg mengsel te komen. Breng aan op je gezicht en laat ± 10 min. intrekken en spoel dan grondig met fris water.

Zin in meer? Ontdek hier hoe je zelf schoonmaakmiddelen maakt.

Workshops: maak zelf natuurlijke producten

Maak je eigen verzorgingsproducten

Zet je zintuigen maar op scherp want in deze 3 uur durende workshop leer je welke biologische producten je gebruikt en hoe je aan de slag gaat. Je maakt zelf pure verzorgingsproducten: een peeling, lotion voor het gelaat en lippenbalsem.

Zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen maken

Kiezen voor ecologische producten die ook heel efficiënt zijn, is een goed begin! Heb je zin om nog een stap verder te gaan? Dan leer je in deze workshop (3 uur) zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen maken met biologische ingrediënten die je gewoon thuis of makkelijk in de winkel vindt. We maken o.a. allesreinger, vaatwaspoeder, glansmiddel en wasproduct.

Leveranciers in de kijker

  • Weleda creëert al sinds 1921 pure verzorging voor jong en oud met het beste uit de natuur.  Het bedrijf bundelt zo’n 100 verschillende verzorgingsproducten, waaronder een uitgebreid gamma van 100 % natuurlijke face care-producten, voor elke levensfase en voor alle huidtypes.
  • Ecover is een pionier op vlak van ecologische wasmiddelen. Hun gamma bevat intussen ook tal van schoonmaakproducten gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten die bovendien afbreekbaar zijn in elke mogelijke omgeving. 
  • Het Belgische Biotop maakt al 25 jaar ecologische, hooggeconcentreerde en multifunctionele schoonmaakmiddelen. Zo heb je minder producten nodig en ze gaan ook nog eens langer mee.
  • Seepje maakt duurzame was- en reinigingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals de Sapindus mukorossi of grote zeepnoot. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep. Fijn voor jou én je was!
  • Biosolis gebruikt voor zijn zonneproducten minerale filters, vrij van nanodeeltjes en volledig afbreekbaar: die blijven op de huid liggen en reflecteren de UV-stralen (zoals een spiegel). 

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294