Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

LocalTea: neem dat maar letterlijk

LocalTea presenteert: thee van Belgische bodem! Begin dit jaar plantte het Nederlandse LocalTea theeplanten in het Vlaamse Loenhout. Die planten brengen vers geoogste theeblaadjes voort, die worden verwerkt tot (h)eerlijke kwaliteitstheeën die je nu ook kan vinden bij Bio-Planet!

Goed geïntegreerde plant

En dat lokale aspect is uniek: dankzij LocalTea kan je de állereerste Belgische thee drinken! Dat hebben we te danken aan de ontwikkeling van de Camellia sinensis.

Johan Jansen, eigenaar van LocalTea, ontwikkelde die oorspronkelijk Zuidoost-Aziatische plant tot een winterharde theeplant. Zo kan die nu ook groeien in ons Belgische klimaat. De lokale productie van thee zorgt voor een aanzienlijke besparing in CO2-uitstoot, waterverbruik en energie.

local tea

Snel van plant tot tas

local tea

Thee legt vaak een lange weg af van plant tot jouw tas. Maar zo gaat er vaak veel smaak verloren. Daarom houdt LocalTea de keten kort en transparant. Échte thee met respect voor de maker, de drinker en de natuur. “Het is onze missie om het bewustzijn over lokale thee te vergroten. We willen zoveel mogelijk mensen laten proeven hoe échte thee kan smaken. Daarnaast wordt door de traditionele lange theeketen te doorbreken het milieu aanzienlijk minder belast”, aldus LocalTea. 

Voor elk wat wils

Door vijf verschillende smaken aan te bieden, zal elke theedrinker iets lekkers ontdekken in het gamma. Zowel de liefhebber van een frisse groene theemelange als iemand die intens geniet van een verwarmende zwarte thee. Alle vijf soorten:

-        groene thee

-        groene thee-kamille

-        groene thee-gember

-        zwarte thee-chai

-        zwarte thee-relax

komen van dezelfde planten uit Loenhout. Dus zowel de groene als de zwarte theevarianten komen gewoon van dezelfde planten. Het is het verwerkingsproces dat bepaalt wat voor soort thee het wordt en welke smaken er naar boven komen. De magie van elke thee zit hem in het ambacht.

 

Let’s make ‘local tea’ HOT!

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294