Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Lekker sappig lamsvlees uit Wales

Wales heeft heel veel te bieden: kastelen, pittoreske dorpjes, een kustlijn van 1200 km én … lekker mals en sappig lamsvlees. Gebakken, gegrild, gebraden … je kan er alle kanten mee uit in de keuken. Kom hier meer te weten over dit veelzijdig stukje kwaliteitsvol vlees!

Vlees met BGA-label

Welsh lamsvlees draagt sinds 2003 het kwaliteitslabel BGA (Beschermde Geografische Aanduiding). Dit garandeert dat de lammeren geboren en gefokt worden in Wales. Je mag er ook zeker van zijn dat de traditionele veeteeltmethodes worden gerespecteerd en van generatie op generatie worden doorgegeven. Het vlees is bovendien volledig traceerbaar. Van bij de boer tot op je bord, alle gegevens worden strikt bijgehouden, inclusief controles. 

Natuurlijke begrazing

De Welshe kwekers en schapenhoeders kiezen al eeuwen voor natuurlijke begrazing. Elke dag grazen de lammeren urenlang op uitgestrekte velden en groene heuvels. Het vochtige, maar milde klimaat en de mineraalrijke bodem zorgen voor een gevarieerde keuze aan grassen en kruiden. Zo grazen ze het hele jaar op natuurlijk grasland en is bijvoederen niet nodig.  

De combinatie van de bodem, het klimaat en de natuurlijke omgeving zorgt voor lamsvlees van topkwaliteit met een mooie kleur en een uitgesproken sappige smaak.

LP_image_lamsvlees.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294