Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Duurzaam

Jean Sur Mer, een sterk vismerk

Het mooie verhaal van Jean sur Mer startte 10 jaar geleden. Vanuit zijn eerste foodtruck verkocht Jan Kegels (32) zijn felgesmaakte visproducten. Denk aan fish-and-chips, fruits de mer en garnaalkroketten. Een succesrecept zo blijkt want intussen is Jean sur Mer een wijdverspreid merk. Bio-Planet legt de noordzeegarnalen van Jean sur Mer dan ook met trots in de rekken.

Bewuste visvangst

Duurzaam is geen hol woord voor Jean sur Mer. De noordzeegarnalen of grijze garnalen worden gevangen met zeefnetten. Zo komen er weinig tot geen andere visjes (bijvangst) in de netten terecht. De netten worden meermaals opgehaald, gespoeld en door een sorteermachine gehaald. De nog overgebleven verdwaalde vissen en krabben worden terug in zee vrijgelaten.

LP_image__jean-sur-mer.png

Ogenblikkelijk verwerkt

De garnalen gaan op de boot meteen naar de kookketel en worden gedurende 4 min. gekookt. In het ruim van het schip worden ze gekoeld om de schaaldieren écht vers aan te kunnen bieden.

Eens aan wal worden de garnalen gesorteerd en naar het lokale Nederlandse pelstation gebracht. De koppen en schalen worden verder verwerkt om te worden verwerkt in garnaalkroketten. Zo gaat niks verloren!

MSC-gecertificeerd

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Jean sur Mer MSC-ambassadeur is. Om MSC-gecertificeerd te zijn moet de vis van Jean sur Mer voldoen aan strenge eisen. Er worden bijvoorbeeld geen bewaarmiddelen of aroma’s toegevoegd om de vis zo puur mogelijk te houden. Het is zonder twijfel het meest betrouwbare label om duurzame vis te herkennen. Zijn trots op dit keurmerk is dan ook volledig terecht.

De noordzeegarnalen van Jean Sur Mer zijn terug te vinden in de rekken van Bio-Planet. Bio-Planet gelooft in het sterke merk met de lokale verankering. Bewust gevangen in de Noordzee en in Nederland gepeld; dat is zonder meer duurzaam.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294